Hiba az új Intel-lapkakészletben

A hétfőn bejelentett 915 és 925X lapkakészletekkel szállított déli hidak (ICH6) egyes példányai hibásak: a bug megakadályozhatja a rendszer indulását vagy lefagyaszthatja a számítógépet. A jelenlegi ismeretek szerint az alaplapgyártókhoz és OEM-ekhez került első – június második hetében gyártott lapkákat tartalmazó – szállítmányokban voltak a hibás I/O-vezérlő chipek.

A DigiTimes beszámolója szerint a gyártók már fel is függesztették az Intel 915 és 925X lapkakészletre épülő alaplapok kiszállítását, és visszahívják a már korábban értékesített példányokat. Az Intel – amint a tajvani lap forrásai állítják – téríti az alaplapgyártók és az OEM-ek költségeit.

Az Intel képviselője az eWeeket úgy tájékoztatta, hogy a hiba a gyártási folyamat során keletkezett: a szilíciumlapkára felvitt szigetelőfilmet nem távolították el teljesen a tokozás során, ez okozza egyes áramköri elemek hibás működését. Jelenleg nem ismert, hogy a leszállított lapkák hány százaléka lehet bugos, ám az Intel állítja: a forgalmazott számítógép-konfigurációk már mentesek a hibától.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

  • A Pentium 4 igáslovai

    Vajon a Magyarországon kevéssé elterjedt SiS 655 <!-- FX és TX lapkakészletek--> képes felvenni a versenyt az Intel megoldásaival? <!-- Tesztünkből kiderül.-->

  • Kicselezett tuningzár

    Nem olyan rafinált a Grantsdale védelme, mint azt korábban gondolták.

Előzmények

Hirdetés