Űrséta Budapesten

Egy különleges kiállítás helyszínévé vált a budapesti Millenáris, hiszen a 2016 március 15-ig tartó rendezvényen a látogatók elmerülhetnek az űr éjfekete világában, és beleélhetik magukat, hogy milyen űrhajósnak lenni.

Geteway to Space

Gateway to Space [+]

A Gateway to Space nevű rendezvényen mindenki megismerheti az emberiség legnagyobb, űrkutatással kapcsolatos felfedezéseit. Megelevenednek azok a hősi idők, amikor az űr úttörői elsőként építették meg saját űrrakétájukat, amikor a Holdra szállásért folytatott űrversenyben küzdöttek meg egymással a nemzetek, illetve amikor közös erővel feltérképezték a Naprendszer határait. Sok más egyéb mellett megtekinthető a US Space és Rocket Center gyűjteménye, például egy életnagyságú holdjáró autó, az űrhajók irányítópultja, mellékhelyisége vagy leszállókabinja, megvizsgálhatóak az űrhajósok által használt szkafanderek, és saját kezünkkel érinthetünk egy igazi holdkőzetet.

Gateway to Space

Gateway to Space [+]

A helyszínen létrehoztak egy "kiképzőtábort", ahol bárki próbára teheti űrhajós képességeit, persze csak játékból, arra sajnos nincs lehetőség, hogy kilőjék az űrbe. De vezethetünk űrhajót a szimulátorokon vagy tesztelhetjük szédülősségünket a 3 tengely mentén forgató gépezetben. Ezen kívül kiállítottak néhány hajlított LG OLED televíziót is, melyeken a NASA által készített különleges, Ultra HD felbontású HDR kisfilmek futnak. A OLED technológia hagyományosan jól teljesít a sötét képrészletek megjelenítése során, így ezek a modellek tényleg passzolnak ezekhez a látványos videókhoz.

További információk az esemény honlapján.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés