Fogyókúrán az Xbox 360

A szoftveróriás igazán aktívan kezdte a hetet, hiszen bejelentették, hogy a Project Natal Kinect néven fog megjelenni. Persze várható volt, hogy nem ez lesz az egyetlen meglepetés. A Microsoft nem is okozott csalódást, így előálltak az Xbox 360 úgymond Slim verziójával, mely az elmúlt évben megjelent PlayStation 3 Slim-hez hasonlóan olcsóbb gyártást és alacsonyabb fogyasztást tesz lehetővé. Persze a Slim jelzés használata nem lenne túl szerencsés, így az új köntösbe bújtatott konzol Xbox 360 S néven kerül az üzletekbe.

A frissített rendszer az állítólagos Valhalla kódnéven emlegetett dizájnra épül, azaz a Xenon CPU, a Xenos GPU és a 10 MB-os eDRAM egyetlen lapkára kerül, ami nagyon pozitívan hat az előállítási költségekre és a fogyasztásra. Természetesen ehhez elengedhetetlen a gyártástechnológiai fejlesztés, így a felújított chip, már az elérhető legmodernebb eljárással készül. A Microsoft további modernizálást hajtott végre a konzol funkcióin és szolgáltatásain. Az Xbox 360 S alapból 250 GB-os merevlemezzel érkezik, és beépített 802.11n-es Wi-Fi vezérlőt kapott. Az USB portok száma ötre nőt, továbbá az SPDIF kimenet is megjelent. A karcsúsítás persze áldozattal is járt, hiszen a kártyaolvasóról le kell mondani. Az optikai médiákat továbbra is DVD-olvasó kezeli. Ez alapvetően nem meglepetés, mivel a Blu-ray-olvasó még mindig aránytalanul magas többletköltséggel jár, és a konzolhoz úgyis DVD-n érkezik majd az összes játék. Persze a HD mozizásra vágyó felhasználókat ez nem vigasztalja.

Az Xbox 360 S az Elite verzió helyét veszi át, azaz az árcédula 300 dollár lesz. A nagyobb, kiöregedett Elite 50 dolláros árcsökkenésen mehet majd keresztül. A frissített konzol bemutatásával párhuzamosan nyilvános lett a Kinect ára is. A hivatalos megerősítés szerint november első hetében érkező kiegészítő 150 dollárt kóstál majd.

Live már Magyarországon is!

A Microsoft bejelentette a Live szolgáltatás elérhetőségének kiterjesztését is. Külön öröm, hogy Brazília, Chile, a Cseh Köztársaság, a Dél-afrikai Köztársaság, Kolumbia, Görögország, Lengyelország és Oroszország mellett hazánkra is gondolt a redmondi óriáscég. Bár a Live némi trükközéssel eddig is elérhető volt, a hivatalos aktiválás fontos szempont, hiszen legális módszerekkel csatlakozhatnak a rendszerre a magyar Xbox 360 tulajok. A szolgáltatás Magyarországon ősszel indul be. Arról nincs pontos információ, hogy a „trükköző” felhasználók hogyan léptethetik át a profiljukat, de az információk szerint lesz megoldás a problémára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés