CES 2016: sok újdonsággal készült az EVGA

Az EVGA az idei CES-re számos terméket vitt ki köztük olyanokat is, amelyeket hivatalosan még el sem neveztek. A vállalat azonban ezt a rendezvényt inkább bemutatóra használta, így részletes technikai specifikációval szinte egyik termék esetében sem szolgáltak, de amit tudni lehet azt közöljük.

Elsőként jön az SC17 Gaming notebook, amely a beágyazott videóban látható is. Ez a 17,3 hüvelykes kijelzővel rendelkező masina az EVGA saját fejlesztése és olyan BIOS-t kapott, amely támogatja a tuningot. Az jó eredményekre persze a vállalat semmiféle garanciát nem vállal, így mindenki saját felelősségére emelje az órajeleket, de a lehetőség adott.

A 4K-s felbontású panel típusa ismeretlen, de kérhető G-Sync támogatással, vagy nélküle. A 2,65 cm vastag vázba Intel egy letiltott IGP-jű Core i7-6820HK processzor, NVIDIA GeForce GTX980M VGA és 16 GB-nyi 2666 MHz-es, vagyis gyárilag tuningolt memória DDR4-es került. Az adatok tárolására 2 TB-os HDD fogható be, míg az operációs rendszert a két darab RAID 0-ba kötött, egyenként 128 GB-os SSD futtatja. A RAID mód miatt a kijelzett kapacitás 256 GB lesz. A maximum négyórás üzemidőre képes notebookon lesz USB Type-C aljzat is. Sajnos a megjelenés konkrét időpontja nem ismert, de valamikor idén érkezik.

Az EVGA GeForce GTX 980 Ti VR Edition VGA 5,25 hüvelykes extra modulja
Az EVGA GeForce GTX 980 Ti VR Edition VGA 5,25 hüvelykes extra modulja

Érdekes VGA lesz az EVGA GeForce GTX 980 Ti VR Edition modell, amelynek a különlegessége, hogy nem csak a hátlapon lesz egy mini HDMI port, hanem belül van egy HDMI interfész kivezetés. Ehhez kapcsolódik egy 5,25 hüvelykes helyre beépíthető modul, amely ezt az interfészt vezeti házon kívülre az előlapon keresztül, és még van két darab USB 3.0-s portja is, amelyeket az adott alaplap szabványos belső aljzataira lehet kötni. Más szempontból nem mondható különlegesnek a kártya, amely kétféle hűtővel (referencia és ACX 2.0+) is elérhető lesz.

EVGA QRC
EVGA QRC

Az EVGA QRC és QRG vízhűtő is érkezik, amelyek közül előbbi a processzorokhoz, míg utóbbi a VGA-hoz való. A hűtők kiegészíthetők extra radiátorokkal, így növelhető a teljesítményük, illetve a csőcsatlakozók speciális kialakításuk miatt könnyen leválaszthatók és összeilleszthetők.

Az EVGA készülő háza
Az EVGA készülő háza

Érkezik még egy EVGA számítógépház is, amelynek egyelőre nincs hivatalos neve. Annyi azonban biztos, hogy teljes egészében a VGA-k hűtésének rendelték alá a belső kialakítást, illetve modularitás szellemében készült, így később az érkező extra kiegészítőkkel módosítható lesz.

Az EVGA készülő hangkártyája
Az EVGA készülő hangkártyája

Végül érkezik az EVGA játékosoknak szánt hangkártyája is, amelynek szintén nincs végleges neve, de x1-es PCI Express csatolóba helyezhető, illetve lesz külső USB-s verzió is, de csak később. A tervezett Jel-zaj viszony 130 dB-nél nagyobb lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés