Az Intel titkolja, de már rendelhető a Cannon Lake

Egy Core i3-8121U jelzésű processzor formájában szerezhető be a fejlesztés.

Az Intel különösebben nem veri nagy dobra, de a partnerek már elérhetik az első, Cannon Lake kódnevű lapkára épülő processzort, amely Core i3-8121U jelzéssel szerezhető be. Az említett lapka a vállalat első, 10 nm-es node-on készülő fejlesztése, ami fizikailag két darab processzormagot, valamint egy GT2-es konfigurációjú, Gen10-es architektúrára épülő IGP-t tartalmaz.

A BGA tokozású processzor paramétereit az alábbi táblázat részletezi:

Intel Cannon Lake - mobil Core generáció letiltott IGP-vel
Típus Órajel / Maximum Turbó
Hyper-Threading L3 cache Fogyasztás
i3-8121U (2 mag) 2,2/3,2 GHz van 4 MB 15 W

A táblázatban szereplő egyetlen modellben letiltásra került az integrált grafikus vezérlő, aminek a feltételezhető okát egy korábbi hírünkben már pedzegettük. Emellett a TDP fogyasztás fixen 15 watt, vagyis nem konfigurálható, ezt két mag használja el. A processzormagokról egyébként nem lehet túl sokat tudni, de a processzorrész tekintetében a Core i3-8121U teljesítménye nagyjából a Core i3-8130U-val ér fel, ami egy hasonló órajelen futó, 14 nm-es node-on készülő, alig magasabb turbóval dolgozó Kaby Lake modell. Utóbbi viszont aktív IGP-vel hozza a 15 wattos TDP keretet, így pusztán a processzorrész szempontjából kedvezőbb lehet a fogyasztása.

A Core i3-8121U kétcsatornás memóriavezérlővel rendelkezik. Ezen belül is a DDR4-es 2400 MHz-es effektív órajelű memóriákat támogatja, de opcionálisan LPDDR4 vagy LPDDR4X is használható. A friss modellnek nincs hivatalos listaára.

Maga a Core i3-8121U megtalálható az Intel hivatalos adatbázisában is, de csak direkt linken keresztül érhető el, a 8. generációs Core i3 modellek listájában már nem szerepel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés