A Broadcom rádupláz az aktuális Wi-Fi tempójára

A Broadcom bejelentette 5G-s Wi-Fi XStream platformját, melynek célja az aktuálisan elérhető IEEE 802.11ac-s eszközök maximális teljesítményének megduplázása. Ez elméletben 3,2 Gbps-os tempót jelent, ami tulajdonképpen bármilyen helyi vezeték nélküli hálózatra vonatkozó igényt kielégít.

A vállalat a platformot az otthoni, de ezen belül is az extrémebb igényekre szánja, ráadásul ez az iparág első, 6 darab IEEE 802.11ac-s adatfolyamot támogató 160 MHz-es Muli-User MIMO megoldása, ennek köszönhetően az elérhető összesített teljesítmény maximum fél tucat eszköz között felosztható dedikáltan. Mindehhez még három extra IEEE 802.11n-es adatfolyam tartozik. A működésért ötmagos, 2,96 GHz-en üzemelő processzor felel, ami két darab 5 GHz-es, illetve egy 2,4 GHz-es rádiót kínál a hálózat számára.

A Broadcom a platformjához különböző technológiákat is fejlesztett. Ilyen például az Intelligent Quality of Service (iQoS) szoftver, ami felismeri a bejövő adatokat, így megfelelő sávszélességet biztosít a fontosabb alkalmazásoknak. A SmartConnect szoftver a három elérhető vezeték nélküli csatorna megfelelő kiosztását vezérli, míg a Wireless Insight lényegében az adott router használatát teszi egyszerűvé, alapvetően megkönnyítve a hibakeresést a kevésbé hozzáértő felhasználók számára.

A Broadcom sajtóközleménye alapján az ASUS, a Belkin és a Netgear érdeklődik az új platform alkalmazása iránt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés