Belépőszinten is tömegesen megjelenhet az új generációs Wi-Fi

Az új, IEEE 802.11ac Wi-Fi szabványnak megfelelő eszközökre egyre nagyobb a kereslet, és elemzői előrejelzések szerint 2014-ben az új generációs vezérlők száma meghaladhatja az összesen szállított mennyiség 50 százalékát. Az optimista jóslatot erősíti, hogy az új Wi-Fi szabvány egyik úttörője, a Broadcom költségkímélő, IEEE 802.11ac szabványú Wi-Fi chipeket fejlesztett. A házon belül egyszerűen csak 5G WiFi-nek hívott, OEM partnereknek szánt megoldások most piacra dobott, olcsóbban integrálható változatai belépőszintű táblagépekben, okostelefonokban és notebookokban, illetve asztali megoldásokban egyaránt visszaköszönhetnek.

A vállalat bejelentéséhez kapcsolódóan két új, egychipes kombó (MAC, PHY, Wi-Fi) megoldást is bemutatott, melyek természetesen nem csak az IEEE 802.11ac szabvánnyal, hanem a korábbi vezeték nélküli szabványokkal is kompatibilisek. Az 1x1 kiépítésű, azaz 80 MHz-es csatornán egy adatfolyamot (spatial stream) támogató, azaz legfeljebb 433 Mbps adatátviteli tempóra képes BCM43162 és BCM4339 teljesítményben, hatótávban, illetve fogyasztásban közel ugyanazt nyújtják, mint a vállalat csúcskategóriás (MAC, PHY, Wi-Fi, BT 4.0 és FM rádiót is tartalmazó) 5G WiFi Combo chipje, a Samsung Galaxy S4-ben és HTC One-ban megtalálható BCM4335. Jelentős különbség ehhez a megoldáshoz képest, hogy a PCI Express összeköttetést használó BCM43162, valamint az SDIO interfészen kapcsolódó, mobil felhasználásra szánt, LTE modulokkal is együttműködő BCM4339 chipek megkapták a teljes front end réteget, a PA és LN erősítőket, amelyeknek köszönhetően a beépítés jóval kevesebb költséggel jár és kevesebb helyet igényel.

A Broadcom már szállítja Windows rendszerrel kompatibilis BCM43162, valamint a Windowszal és Androiddal kommunikáló BCM4339 mintapéldányait, de az új fejlesztés erejéről bárki meggyőződhet a hamarosan kezdődő Computex 2013 kiállításon is. A végleges példányok szállítása az idei év második felében kezdődhet, de természetesen árakról nem esik szó, hiszen nem utólag beépíthető termékekről beszélünk, így a végső árak a Broadcom és az érdeklődő cégek közötti megállapodások függvényében alakulnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés