Acer blog: Predator Triton 700 notebook – NVIDIA Max-Q a házban

Már pörög a teszt, íme egy kis előzetes!

Az NVIDIA hatalmas elánnal jelentette még be a nyár elején a Max-Q notebookplatformot, azóta pedig türelmesen várjuk az erre a koncepcióra épülő, vékony kivitel ellenére combos hardverrel szerelt masinákat. Többek között az Acer is rárepült a lehetőségre, hiszen a gamer piac igen fontos nekik, így kiváló alkalom tovább pörgetni a Predator márkanevet, főleg akkor, ha ez egy újabb presztízsterméket jelenet, aminél vastagabban foghat a ceruza. Kár is lenne ezt titkolni, hiszen a Triton 700 két változatban kapható, és az olcsóbb kiadás árcéduláján is hét számjegy szerepel, tehát masszívan a luxuskategóriában nevez.


[+]

Miről is van szó valójában? Egy olyan 15,6 hüvelykes masináról, amiben Intel Core i7-7700HQ processzor és NVIDIA GeForce GTX 1080 GPU páros dolgozik, IPS paneles kijelzője 120 Hz-es és támogatja a G-Sync technológiát, rendszermemóriája 16 vagy 32 GB, PCIe-alapú SSD adattárolói (2x256 GB vagy 2x512 GB) pedig RAID 0-ba vannak szervezve. Mindezt úgy, hogy maga a masina vastagsága nincs 19 milliméter, tömege pedig nem haladja meg a 2,5 kilogrammot.


[+]

Ha pedig mindez nem lenne elég, akkor meg kell említeni, hogy a vékony kialakítás ellenére az alumínium készülékházon elfért a HDMI 2.0 és a DisplayPort 1.2 kimenet, a Thunderbolt 3-ként is használható USB Type-C csatlakozó, továbbá nem spórolták le az Ethernet csatlakozót (mögötte Killer Ethernet Gigabit vezérlővel), belsejében pedig fellelhető az IEEE802.11ac-s Wi-Fi, a Bluetooth vezérlő, valamint az RGB világítással rendelkező, alacsony profilú mechanikus billentyűzet, illetve a Dolby Atmos Acer TrueHarmony hangszórók.


[+]


[+]

A notebook speciális hűtőrendszert kapott a Max-Q dizájnnak megfelelően, aminek pont az a lényege, hogy képes a keletkező nagy mennyiségű hőt elvezetni. Jól látható, hogy a gyártó nem viccelt a hűtőbordák és nyílások számával, melyeket nem érdemes menet közben tapogatni, erre egy felirat is figyelmeztet. Amit nem látunk igazán, az a dupla AeroBlade 3D ventilátor, melyet a Predator sorozat más tagjainál is alkalmaz a vállalat.


[+]

Látható tehát, hogy közel és távol sem egy alap konfigurációt kapunk, hanem egy ízig-vérig gamer masinát, amitől nem szakad le a kezünk, sem pedig a vállunk, ha táskában kell cipelni. Igaz, hosszas játékmenetre nem érdemes számítani a konnektortól távol, ugyanis az 54 Wh-s akku üzemidejét 2 órában határozták meg.


[+]

Mindennek ára van, és most itt nem arra gondolunk, hogy az induló ár 1 099 898 ezer forint, a drágábbik masina pedig 1 299 900 forintba kerül, hanem arra, hogy a felépítés sem hétköznapi. Elég, ha csak a billentyűzet és touchpad párosra vetünk egy pillantást, ahol jól láthatóan szakítottak a hagyományos elrendezéssel. Érthető a lépés, hiszen ez egy gamer konfig, ahol a felhasználó nem fog a tapipaddal szerencsétlenkedni játék közben, hanem csak külső egér jöhet szóba (ez is jár a konfigurációhoz), így viszont csak útban lenne, ha alul, a megszokott módon helyezték volna el.


[+]

Hozzánk az "olcsóbbik" kiadás érkezett meg egy alaposabb teszt erejéig, amihez már hozzá is láttunk, így előreláthatólag a jövőhét folyamán egy teszt keretén belül mindenki elolvashatja, mit tud a "kék" Predator. Annyit bizton állíthatunk, hogy érdekes lesz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények