A Fujitsutól érkezik az eddigi legkisebb multi-touchos kéziszámítógép

A Sony mellett kevés gyártó próbálkozott az ultrahordozható MID-ek, azaz Mobile Internet Device-ok készítésével, legalábbis viszonylag ritkán jelennek meg hasonló kéziszámítógépek. A Fujitsu azonban nem hagyja veszni ezt a termékvonalat, be is mutatta hát legújabb fejlesztésű MID-jét, a LifeBook UH900-at, amit a VAIO P vetélytársának szánnak. A készülék mindössze 20,4 x 10,65 cm alapterületű, amihez 2,54 cm-es magasság társul,  a tömege pedig kereken fél kilogramm. A kis Fujitsunak sajnos nem túl nagy, csupán 5,6 hüvelykes képátlójú, valószínűleg WXGA felbontású monitora lesz, ami multi-touch funkcióval is rendelkezik. A  300 cd/m²-es maximális fényerejű kijelző két ujj mozgását érzékeli, továbbá egy stylus is jár hozzá a pontosabb vezérléshez.

Fujitsu LifeBook UH900
Fujitsu LifeBook UH900

A LifeBook 1,6 GHz-es Atom Z530 processzorral van felszerelve. A háttértár szerepét egy 62 GB-os SSD tölti be, a beépített memória mérete viszont nem ismert. Mivel a kis gépezet a hordozhatóságra van kihegyezve, alapvető, hogy többféle vezeték nélküli adatátviteli szabványt ismerjen, így természetesen nem maradhatott ki a Wi-Fi, a Bluetooth és a 3.5G adapter sem. A zsebméretű Fujitsu MID akkumulátora nagyjából három óra használatot tesz lehetővé. Kapható lesz belőle fekete, piros és aranyszínű, fényes borítású változat is. Operációs rendszerként Windows 7 fog rákerülni.

Arról, hogy pontosan mikor jelenik meg a készülék, illetve, hogy mennyibe fog kerülni, még nem nyilatkozott a gyártó. Előzetes információk szerint azonban annyit lehet tudni, hogy a nem UMTS-es verzió január környékén várható, és nem sokkal később az UMTS-es is megérkezik majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés