Meghívásos értékesítési rendszert tesztel az NVIDIA

A Verified Priority Access program egyelőre nem végleges, de később globális megoldás lehet belőle az ellátási gondokra.

Az NVIDIA bejelentette, hogy egyelőre kísérleti jelleggel elindítanak egy Verified Priority Access nevű meghívásos értékesítési programot, amelynek keretében azt próbálják elérni, hogy a VGA-ik valóban játékosokhoz, illetve tartalomkészítőkhöz kerüljenek, kvázi oda, ahova alapvetően szánják őket.

A program egyelőre csak a GeForce RTX 4090 Founders Editionre vonatkozik, és az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Hollandiában, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban érhető el, konkrétan az egyes régiók főbb kereskedőpartnereinél.

A koncepció lényege annyi, hogy a vállalat a felhasználóknak egy meghívót küld a vásárlás lehetőségéről, vagyis legenerálnak egy egyedi URL-t, amit fel lehet használni, és az adott webáruházba vezető link biztosan rejt majd egy raktáron lévő terméket az adott VGA-ból. Persze magát a meghívót nem kötelező használni, aki nem érdeklődik a hardver iránt, figyelmen kívül is hagyhatja a felhívást. Ebből a felhasználónak nem lesz semmi hátránya, senki sem fog haragudni érte, maga a meghívó ugyanis egy meghatározott időt követően lejár.

A rendszer a GeForce Experience programon keresztül működik, és a kísérleti időszak alatt csak azok kapnak meghívót, akik a fenti országok egyikében élnek, illetve legalább GeForce GTX 10 és 16, illetve RTX 20 és 30 sorozatú VGA-val rendelkeznek.

A konkrét működésről az NVIDIA még nem beszélt, de valószínűleg azért szükséges a GeForce Experience, mert ez alapján határozzák meg, hogy ki a játékos és tartalomkészítő, illetve ki az aki nem ilyen célra veti be a már működő GeForce VGA-ját. Ezt a vállalat könnyen ki tudja elemezni, mivel a GeForce Experience látja, hogy milyen játékokat és professzionális programokat futtat a regisztrált felhasználó, és azt is tudja, hogy ezekben mennyi időt tölt el, amely információk alapján a zöldek fel tudnak állítani egy rangsort, és sorrendben ki tudják küldeni a meghívókat.

Hosszabb távon ebből egy globális rendszer is lehet, de persze ez nagyon függhet attól, hogy a program miképpen vizsgázik a próbaidőszak alatt.

Előzmények

Hirdetés