- Steam Deck
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségssége
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Felújítja grafikus vezérlőpultját az Intel
- RAM topik
- Apple notebookok
- Extrém tuning: már 12,6 GHz felett hasítunk DDR5 RAM-mal
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
Hja, az eladások és a haszon megcsappanásával már nem is akkora probléma a bányászat...
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
" a vállalat már nem tartja problémának a bányászatot."
Eddig se tartotta szerintem...
-
Lacok
őstag
Csak vigyék
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
martonx
veterán
Bárcsak újra vinnék a bányászok, mi?
de az a hajó egyelőre elment (remélem vissza se jön).Bál@: eddig is áldásnak tartották a bányászatot, csak ezt nem illett kimondani
[ Szerkesztve ]
Én kérek elnézést!
-
törölt tag
A "bányászlimit" eddig is csak PR-lépés volt, majd biztos lelkiismereti kérdést csináltak belőle, amikor végtelen mennyiségű kártyát megvettek volna tőlük.
-
podtibi
senior tag
"így jelenleg nincs értelme ilyen irányból korlátozni a hardverek teljesítményét." Jelenleg.
Ezt inkább rád bízom.
-
macilaci78
nagyúr
Ipari gépek esetében van piaca a gyártó által felújított használt gépeknek, ahol van support, gyártói garancia is. Szerintem ugyanígy ki lehetne dolgozni egy üzleti modellt arra, hogy a bányászatból nagy mennyiségben kiöregedő VGA-kat bevizsgálva, pasztázva kilökni a használt piacra akár az ismert bolti csatornákon keresztül. Nyilván magasabb áron, mint a használt piac, de olcsóbban és lényegesen kevesebb garival (pl 6 hónap), min a gyári új.
Aztán a piac eldönti, hogy az igazolt, de tesztelt, gyárilag validált és garis használt termék megéri-e az árát.
Amolyan a VGA-k WeltAuto-ját képzelem el...Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Laraxior
titán
Milyen furcsa, nincsenek bányászok, mégsincsenek a boltban 4090 VGAk...
""Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély, nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
ceia
őstag
És ha a szurkálódók közül bárki az Nvidia tulajdonosa lett volna, ő biztos problémának tartotta volna a jó eladásokat és tűzzel-vassal irtotta volna belőle az erre alkalmassá tevő képességet.
Különben hogy kellett volna kommunikálniuk, úgy, hogy szerencsére a bányászok már a raktárakból megveszik a kártyáinkat, örülünk neki, és eszünk ágában sincs tenni ellene? Az biztos jó lett volna..it's more fun to compute
-
nyerek01
tag
Nagyon helyes. Én döntöm el mire használom a kártyámat, mivel kerestek pénzt. Ezek csak ne tiltsanak le dolgokat, ne korlátozzanak...
-
janeszgol
félisten
Gamer szemmel az Nvidia szóból betű-, és betűsor változtatás nélkül kijön az, hogy szánalmas.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
A legjobb dolog történt, ami történhetett: a kereslet állt a földbe. Ezt nem lehet kitrükközni.
-
Dr. Akula
félisten
Tudtommal a prevgenből felhalmozott jeletős raktárkészlet miatt direkt visszatartják, előbb ki akarják söpörni a régit, hogy aztán megint eladhassák az újat, így dupla haszon. Mi meg persze már nem akarjuk megvenni, így mindenki a másikra vár. Előbb-utóbb a gyártók fogják megunni, nekünk csak szomorúság, nekik viszont nincs eladás.
-
Semplar
őstag
válasz macilaci78 #10 üzenetére
[Rosszmájú]De hiszen ez évek óta így megy csak nem írják rá, hogy használt.[/Rosszmájú]
Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
nyerek01
tag
Akkor most már a földe állt a Kriptó?
Vagy még mindig pukkadozik? -
Feri7619
tag
Teljesen fölösleges is lett volna ezzel vesződni, Európában legalábbis tuti! Majd az energia árak korlátozzák ezeket a marhaságokat... Brüsszel jó munkát végez! Meg persze, most a háború is alátett, a dollár a menekülő valuta, és a valódi értékek, vagyis az arany, és más nemesfémek!
Az lenne a leg jobb, ha megszűnne ez a kripto szarság! Fölösleges energiapazarlás!
Digitális valuta úgy is lesz ezek nélkül is, pl Kína is tervezi a sajátját, márpedig ha lesz saját, ott ezek nem fognak megmaradni! -
arn
félisten
Erzik, hogy buko lesz az uj szeria?
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Feri7619
tag
3D szerkesztésre a 4090-es 2.2 -2.5X gyorsabb a 3090-nél /program függő/ , és 15-20%-kal, mint 2 db 3090-es NV-linken! Ez a tervezőknek, 3D munkát végzőknek nagyon nem mindegy, és mindezt alulfesz nélkül, 300Wattból! Ez óriási előny az AMD-vel szemben bizonyos rétegekben. Valószínű DLSS 3-mal, ahol RT on lesz 4K játékokban, az AMD most is alul marad, nagyon brutális a DLSS3, a kártya áramigényét is jelentősen csökkenti, nem csak mint funkció működik! Szerintem az lesz mint múltkor.. Viszonylag kiegyenlített lesz a paletta, az AMD kicsit olcsóbban adja majd, cserébe az RT számításokban /játék/, 3D munkákban alul marad kicsit. Viszont ez így jó, ezzel nincs semmi baj! Jók az AMD 6000-asek is, a 7000-es szerintem kicsit jobb lesz az NV-hez képest mint a 6000 volt, kivétel az említett dolgokban. Meglesz mindkettőnek a piaca, ez biztos!
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Az egesz pcpiac recesszioban, az energiarak megsokszorozodtak, ezen nem segit egy egekbe arazott videokartya, ami hihetetlen sokat eszik teljesen szuksegtelenul. Draga gyartani, igy nem tudom mekkora esely van idovel olcsobban adni.
Mar azzal sokat segitenenek, ha a chip komplex is, de visszamennenek a korabbi tdpk kornyekere. A kartyakat gyartoknak ez nagy segitseg lenne.
Az amd mar egyszer sikeresen nyomta a sweet spot strategiat a 2000es evek vegen, amikor nem tudtak a leggyorsabbak lenni, kar hogy a procijikat elnezve erre semmi eselyt nem latok.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
bteebi
veterán
Nyilván nem, de valahol vicces, hogy ami eddig látszólag "probléma" volt nekik, az az eladásaik jelentős csökkenése után már nem is zavaró.
Olyan ez, mint amikor a Niké évtizedekig zsarolt női sportolókat, aztán most nagy hirtelen (miután kitört emiatt a balhé) rájöttek, hogy ez mégse volt olyan szép tőlük, és emiatt változtatnak a politikájukon.
-
bteebi
veterán
válasz HoldChore #27 üzenetére
Dadan is megmondta már. "Amit nem tudsz megoldani pénzzel, azt oldd meg sok pénzzel!" De ez egy demagóg baromság. Én se vennék videokártyát félmillióért, akkor se, ha naponta megkeresném kettőnek az árát. Mert egyrészt nekem nem ér annyit, másrészt meg nem szeretem, ha lehúznak.
Amúgy amióta valamivel jobban keresek (bár semmi extra, szinte bármelyik IT-s vagy vállalkozó jobban keres nálam), azóta valóban másképp látom a világot: valamelyest zavar az, hogy mások több és keményebb munkáért akár érdemben kevesebb pénzt kapnak, és miközben mi most is elég jól megélünk, addig mások meg lehet, hogy alig bírják kifizetni az alapvető élelmiszereket ÉS a rezsit.
-
törölt tag
Pontosan, béna termékért és még rosszabb ár/perf + ár/fenntartás miért adjon az ember luxus pénzt. Szerintem is kellene tényleg luxus cikk mindenből, hozza ki a nagyvállalati margókat akinek mindegy, hogy éppen 1600 vagy 25000+ USD a termék, mert eleve nem ért hozzá, és úgy is csak a "legnagyobb/legjobb" kell neki, hogy elmondhassa, hogy neki arra is telik. Nem is akarom nagyon kritizálni ezt, én is ismerek/beszéltem több ilyen emberrel aki "megvehetné a luxus Yachtot" -- (nem fogja), de minden alkalommal megemlíti, hogy "meg tudja venni".
Ezzel hozzá járult a fejlődéshez, a többiek pedig megvehetik azt amire azt lehet mondani, hogy a kornak/elvárásoknak megfelelő termék.
A nagycéges puppy mentalistással ez nem mindig szinkronizálható, sajnos az egojukra lehet leginkább hatni. Én személy szerinte ezért láttam volna szívesen tényleges konkurenciát, nem ezt a rétegben is rétegelünk tilitolit amit NV/AMD kibeszélt évekkel előre egymás között.
-
Dr. Akula
félisten
válasz laposonly11 #32 üzenetére
Vagy kemény mint a vídia.
-
Perillustris
senior tag
válasz macilaci78 #10 üzenetére
Nem éri meg sz@rakodni vele, ehhez nagyon sok munkaóra kellene, plusz a garanciának is lenne költsége, s nem fizetné meg a piac, mert közel lenne az új árához.
Perillustris
-
Porcica
csendes tag
válasz #72042496 #30 üzenetére
Ez így van, de hiába csengett lentebb ez a foshalmaz bánya, a PC platformon elég kevesen maradnak, illetve elég nagy szórása lesz az egész trágya 'dombnak'. Azt most ezt a kevés playert sarcoltatják meg tisztán kivehető.
Ugye a konzol most pörög, és az elkövetkezendő kb 10évben ez így is marad, mivel egy szűk réteg tudja vásárolni, és egyben tartani ezeket a kártyákat a fogyasztásukkal úgy amblokk.
Az áram is drágulni fog.
Ezek árat meg nem hogy nem fognak csökkenteni, hanem inkább megint kitalálnak majd valami iszonyat f.szságot amivel sajnáltathatják magukat, aztán hoppá árat kell emelni mert nincs pénz kifizetni az áramot. lol
A piramis csak feljebb fog menni egy szinttel, és megint a helyzet gerjesztődik. A greedia valakikkel megfogja fizettetni az áram és gáz számlát, és azok nem a befektetők lesznek... -
-Skylake-
addikt
"Ez így van, de hiába csengett lentebb ez a foshalmaz bánya, a PC platformon elég kevesen maradnak, illetve elég nagy szórása lesz az egész trágya 'dombnak'. Azt most ezt a kevés playert sarcoltatják meg tisztán kivehető."
Ez nyilvanvalo. Kezdjük a legalapvetőbb dologgal : PS/BOX 500 eur , nvidia bármi , 1000-1500 eur MOST , hogy már lehet is venni. Értelemszerűen nonszensz.
Kettő : mihez is ? tehát mi a rákos faszhoz is veszel 4090et ? A kétszázhetvenharmadik nettó ugyan olyan retekhez ? Nincs játék ami miatt kellene a VGA , az, hogy minden évben kijön nettó ugyan az a szar , csak idén épp Dájing lájtnak hívnod azt amit már 15 éve is meg tudtál venni, csak Left 4 Dead-nek hívták, az egy valid érv ? ugyanmar...
az a vicc, hogy PC-n kimondottan pont azok a játékok népszerűek amik egy kenyérpirítón is elmennek, mert azokban lehet maga a játék milyensége újító. Amilyen lett pl a Valorant, függetlenül attól, hogy kinek tetszik vagy sem (nekem nem). Az fog odaragasztani a gép elé, nem egy 4 órás story kampány a százhuszadik codban , ami nettó tök ugyan az mint az előző hét, csak most máshogy néz ki a menü. Évről évre szarják ki magukból a gyártok a mostmár lassan köbméteres térfugatú 700 wattos kártyákat , csak tökre érdekelne, hogy mit kéne rajta futtatni. Mert mint fentebb írtam, a Dying Light 2-öt hiába idén jelent meg, már 15 évvel ezelőtt kijátszottam... Az utóbbi években nagyjából két olyan PC cím van, ami nem egy rererererererererererererererererererrmaster vagy rerererererererererereremake , az a Death Stradning meg a Cyberpunk. A Death Stranding kb bármin elfut, a Cyberpunk meg ugyse fut el semmin, mert az is egy rakás szar lett igazából. Ezen kívűl mihez kellett volna venni vga-t az elmúlt mondjuk 10 évben ?A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
-
ricsip
addikt
-
Zanik
addikt
-
Dyingsoul
veterán
+1 Örülök, hogy nem vagyok egyedül. És aki anno HL1-el játszott azok jó része így gondolja sztem. De azért van sok más jó játék VR-ra ami miatt megérte a FHD-n túli teljesítményre nézni. Én például autószimulátor cockpit-et is ezért építettem persze nem a legprofibbat, csak egy standardet de 2-3 monitort a fene fog csak emiatt tartani.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
fatpingvin
addikt
válasz Dragon3000 #21 üzenetére
nem "nem éri meg" hanem nem lehet.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
cstom
aktív tag
válasz -Skylake- #37 üzenetére
"Ezen kívűl mihez kellett volna venni vga-t az elmúlt mondjuk 10 évben ?" Azért a VGA-t nem mindenki csak játékra veszi. Örülnék ha lenne egy 4090 a gépemben, és egy DR videó render nem 15 perc lenne, hanem csak 5. Illetve sokkal fontosabb, hogy a timeline-on amit csinálok, azt nem kéne 4-5x végigfuttatni, hogy lássam az adott transition vagy fusion effekt hogyan működik. (A 3070-em videószerkesztéskor még FHD alatt is sokszor elfogy.) Vagy mondhatnám a kollégámat, aki Blender render alatt könyvet olvas. De van játék is: itt egy videó, ahol Assetto Corsa Competizione-ban a srácnál 3 db 4K monitort hajtott a 4090. Elég gyakran beesik 40 fps alá a game. Szóval ki mire és hogy használja. Valakinek még a 4090 is kevés.
-
törölt tag
Ezt itthagyom, jó olvasgatást.
Akkor játssz a Pit Stoppal, ne a GTA IV-gyel!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Társasjáték topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Clicks - Van-e értelme fizikai billentyűzetet rakni egy iPhone-ra?
- Steam Deck
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségssége
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest