A Nintendo szerint a 3DS nagyon jól fogy

A Nintendo 3DS az elmúlt hónap legvégén jelent meg Japánban. A vállalat visszajelzései pár óra alatt elfogytak a készletek, ám ezeket sikerült gyorsan pótolni. A kézikonzol a héten debütált az Egyesült Államokban és már Európában is kapható, beleértve Magyarországot is. Hazánkban valamivel hetvenezer forint alatt szerezhető be.


(forrás: UBM TechInsights) [+]

A termék a világ minden táján nagy sikernek örvend. A pontos eladási adatokról ugyan nem lehet tudni, de a vállalat elmondása szerint az Egyesült Államokban rekordot döntött a szerkezet, ugyanis a cég soha nem adott el ennyi kézikonzolt 24 óra leforgása alatt. Túlzás nélkül állítható, hogy a kis készülék valóban innovatív, hiszen szemüveg nélkül képes a sztereó 3D-s tartalom megjelenítésére, ugyanakkor sokan felróják a kézikonzolhoz mérten kalkulált magas árat. Tény, hogy a Nintendo DSi a megjelenéskor olcsóbban debütált, de David Carey szerint a 3DS előállítási költsége hozzávetőleg 15 dollárral magasabb, mint amennyibe anno került a DSi. Az UBM TechInsights elemzője azt is elmondta, hogy a rendszer teljes anyagköltsége 101 dollár, így alapvetően érthető a nagyobb webáruházakban fellelhető 250 dolláros árcédula.


(forrás: UBM TechInsights) [+]

Az UBM TechInsights szét is szedte az eszközt. A belső nem sok meglepetéssel szolgál, azaz két nyomtatott áramköri lapra épül az egész masina. A PICA200-as grafikus processzort az előzetes híreknek megfelelően a DMP szállítja, míg a CPU szerepét a Nintendo saját fejlesztésű, 1048 0H-s chipje látja el, ami ARM architektúrára épül. A Wi-Fi és a Bluetooth kapcsolatért az Atheros AR6014-es vezérlőlapkája felel.


(forrás: iFixit)

Persze a nagyon jó start nem jelent hibátlan terméket. A Nintendo 3DS egy szokatlan problémával küzd, ami lényegében fagyást eredményez egy fekete képernyővel. A visszajelzések szerint a probléma nem egyedi, és a vállalat sem reagált még a panaszokra. Valószínűleg a hiba forrása a szoftverben keresendő, így könnyen javítható, de a hivatalos közlemény nélkül semmi sem biztos.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés