Megtorpant a Nintendo 3DS

A Nintendo 3DS még februárban startolt Japánban, míg Európában és az Egyesült Államokban egy hónappal később került sor a debütálásra. A kezdeti eladások nagyon jól alakultak, ami főleg az előrendeléseknek volt köszönhető, ám a japán vállalat nem számolt azzal, hogy a termék iránti kereslet nyárra komolyan megcsappan. A 3DS tulajdonképpen csak Japánban teljesít folyamatosan jól, a többi földrészen az elmúlt hetekben mérhető eladások az elvárható szint alatt maradtak.

Hirdetés

A vállalat elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a vártnál gyengébb eladások a termék szemben támasztott túlzott elvárásoknak köszönhetőek, és nem azért, mert a kézikonzol nem felel meg a piac igényeinek. Iwata Satoru szerint a helyzet még bőven korrigálható, és komoly exkluzív címeket kell a 3DS-re fejleszteni a kereslet fellendítése érdekében.

Mégsem olyan kelendő
Mégsem olyan kelendő

Érdemes megjegyezni, hogy számos elemző a 3D-ben is problémát lát. A Nintendo 3DS természetesen nem csak gyerekeknek készült, de a felhasználók egy jelentősnek mondható része fiatalkorú, 8 év alatti gyermek. Márpedig a sztereó 3D nagyon nem ajánlott számukra, mivel a kifejletlen szemmozgató izmok túlterhelése maradandó károsodást is eredményezhet. Éppen ezért elképzelhető, hogy a szülők ódzkodnak a termék megvásárlásától, még akkor is, ha a kézikonzol tartalmaz gyerekzárat.

Sok a Wii U pletyka

Iwata Sator, a nemrég prezentált Nintendo Wii U konzol esetében is reagált pár pletykára. Már az E3-as kiállítás óta téma, hogy az optikai meghajtó milyen lemezeket olvas. A vállalat elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az új masina nem támogatja a DVD-ket és a Blu-ray lemezeket sem. Ennek megfelelően a Wii U befoghatatlan lesz az optikai tárolón megvásárolható filmek lejátszására, ám ez a Nintendo első embere szerint nem lényeges, mert a legtöbb családban már eleve van egy erre felkészített célhardver.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés