A Nintendo nem tud a Wii U árával játszani

Az elmúlt évben megjelent Nintendo Wii U egyelőre nem tudja megfogni a potenciális vásárlókat. A jelenleg kapható legerősebb konzol nem igazán kelendő, ráadásul az EA is szakított az alulteljesítő rendszer kiszolgálásával.

Többen úgy gondolják, hogy a Wii U megérett az első árcsökkentésre, ami esetlegesen fellendítheti a keresletet, de Satoru Iwata szerint ez nem ilyen egyszerű, mivel a kezdő árképzés is rendkívül agresszív volt, így nincs sok mozgástér ebből a szempontból.

A Nintendo elnök-vezérigazgatója egyébként elmondta, hogy csak saját magukat tehetik felelőssé a Wii U iránti alacsony kereslet miatt. Satoru Iwata szerint a vállalat marketingrészlege képtelen volt átadni a vásárlóknak azt az üzenetet, ami a Wii U-t egyedi termékké teszi, és ez nagy hiba egy olyan vállalatnál, mely folyamatos egyediségre törekszik.

A Nintendo a jövőben arra koncentrál, hogy a konzol által biztosított élményt minél több felhasználó megtapasztalhassa élőben, ugyanis enélkül nem tudják megítélni a Wii U értékeit. Satoru Iwata szerint rendkívül fontos, hogy az érkező szoftvereket a potenciális vásárlóbázis élőben kipróbálhassa a konzolon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés