Kivégzi a 3DS-t a Nintendo

Az elsődlegesen Japánban és Európában árult rendszer hamarosan nem lesz elérhető.

A Nintendo ugyan azt tervezi, hogy még egy ideig elhúzza a cég igazi kézikonzoljának számító 3DS család támogatását, némileg váratlan döntésnek tűnhet, hogy a 3DS modellt, ezen belül is a Japánban és Európában árult új verziót kivégzik. Mivel a 3DS az Egyesült Államokba eleve speciális promóciókon keresztül jutott csak el, így a döntés eredménye az lesz, hogy a kézikonzol világszinten megszűnik.

Természetesen a többi változat – kiemelve a nagyobb 3DS XL-t és 2DS XL-t – megmarad, és ebből a szempontból a japán cég tartja magát a korábbi terveihez a terméktámogatást tekintve. Egyébként a 3DS XL verzió kedveltebbnek számít a kasszáknál, mint a kisebb változat.

Bár a Nintendo nem tekinti a Switch nevű új masinát a hagyományos kézikonzolok versenytársának, a döntés minden bizonnyal stratégiai jelentőségű, hiszen a kisebb 3DS megszüntetésével esetleg többen dönthetnek az újabb gép mellett. Főleg annak tudatában, hogy a Switch jóval hosszabb terméktámogatásra számíthat, ugyanis a korábbi kézikonzolokat a japán vállalat még egy vagy két évig szeretné támogatni.

Előzmények

Hirdetés