Mostantól a 3D-s szkennelés sem akadály

Az Ortery Technologies régóta foglalkozik olyan készülékek gyártásával, amelyek a tárgyak professzionális fotózását teszik lehetővé. A vállalat már előállt egy úgynevezett forgótányéros elgondolással, ami több szögből készített képet az adott termékről, de a teljesen háromdimenziós képalkotást csak az újonnan megjelent Photosimile 5000 garantálja. Ez a világon az első olyan rendszer, amelyik a tárgyakat teljesen háromdimenziós formában képes digitalizálni.

A Photosimile 5000 külsőre egy méretes mikrohullámú sütőnek néz ki, de a látszat természetesen csal. A szkennelés rendkívül egyszerű, a tárgyat a termék belsejében található, 360 fokos elfordulásra képes tányérra kell helyezni, és a Photosimile szoftver segítségével – a szükséges beállításokat megadva – elkészíthető a háromdimenziós digitális másolat. A fényképeket egy 10,1 megapixeles Canon kamera készíti, mely egy ívelt felületen keresztül áll a megfelelő pozícióba. A leképezés eredménye flash vagy GIF állományba menthető, de igény esetén a mellékelt program interaktív 3D-s Silverlight animációt is képes kreálni.

A berendezésben található lámpa színhőmérséklete 6500 Kelvin, ami megfelelő érték a professzionális fotók készítéséhez. A Photosimile 5000 már megrendelhető a gyártó partnereinél, az ajánlott fogyasztói ára 17 000 dollár.

Előzmények

Hirdetés