Mini hálózati kamera az Axistól

Az Axis cég hálózati kamerája az Axis 205 névre hallgat és 85x55x34 mm-es méretét tekintve, egy cigarettásdoboznál is kisebb. A készülék ráadásul még egy beépített webszerverrel is rendelkezik, így PC nélkül is használhatjuk bármilyen hálózatban. Az Axis szerint a 205-ös modellt egyaránt alkalmazhatják otthoni felhasználók éppúgy, mint kisebb vállalatok és - biztonsági célokra - akár kereskedők is.

Az eszköz harminc JPEG formátumú képet tud továbbítani egy másodperc alatt háromféle felbontásban (egészen 640x480-ig). Az Axis 205 a beépített webszerver segítségével a rögzített képeket akár azonnal fel tudja tenni a világhálóra, így egy esemény élőben is követhető. Biztonsági megfigyelő kameraként is használhatjuk, ekkor jelszóval védetté lehet tenni a képi anyagot, az adatvédelmi előírások betartásához. Egyszerre legfeljebb húszan férhetnek hozzá a kamera által közvetített képhez. Az eszköz hátránya, hogy csak beltérben működtethető, lévén nem egy időjárásálló konstrukció.

Előnye viszont, hogy a kamera beállításához nincs szükség külön szoftverre, azt akár a telepített internetes böngészőből is elvégezhetjük. Ezt azonban kettős jelszóvédelemmel látták el, egyik a beállításokra vigyáz, a másikkal pedig a kamera irányítása engedélyezhető. Opcióként vezetéknélküli Wi-Fi kapcsolatra is képes az IEEE 802.11b szabvány szerint. Az Axis 205 ára 199 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés