Memóriák gyors és energiatakarékos kivitelben

Manapság nem telik el hét új memóriacsomagok bejelentése nélkül. A DDR3 szabványra épülő termékek lassan, de biztosan lekörözték DDR2-es testvéreket, így az ünnepi szezonban jó esély van az új generáció sikerére. A Kingmax és a Transcend természetesen meg akarja lovagolni a bevásárlási lázat, ennek megfelelően mindkét vállalat egy-egy 4 GB-os memóriacsomaggal frissítette a saját termékpalettáját.

A Kingmax egyértelműen a sebesség mellett tette le a voksát, hiszen az új Hercules szériájába tartozó terméke 2200 MHz-es effektív órajelen üzemel, amihez CL 10-10-10-28-as időzítési paraméterek társulnak. A két darab 2 GB-os memóriamodulból álló csomag támogatja az Intel XMP technológiáját, az üzemfeszültsége pedig 1,65 V.


Kingmax DDR3 2 x 2 GB Hercules

A gyártó november elején hozza forgalomba a Hercules termékcsalád első képviselőjét, míg a 2000 és 1600 MHz-es órajelen ketyegő csomagok a hónap végén kerülhetnek az üzletekbe. A Kingmax az ajánlott fogyasztói árakról nem számolt be.

A Transcend az alacsony fogyasztással próbálja meg elcsábítani a vásárlókat, ez az utóbbi időben egyre fontosabb tényezővé vált. A vállalat 1333 MHz-es modulokból álló kétcsatornás szettje 1,5 V-os feszültségen is üzemképes, ami a JEDEC hivatalos követelménye a DDR3 szabványra épülő memórialapkák esetében.


Transcend DDR3 2 x 2 GB TS1333KLU-4GK

A CL 9-9-9-24-es időzítéssel rendelkező termék nyolc darab FBGA tokozású chipet alkalmaz. A Transcend a 117 dollárba kerülő friss memóriacsomagra élettartam-garanciát vállal.

Előzmények

Hirdetés