Mégis beköltözik a HD DVD olvasó az Xbox 360-ba?

Tajvani gyártói források szerint a Microsoft már javában dolgozik a tavaly év végén bemutatott Xbox 360 játékkonzol egy olyan új változatán, mely a jelenlegi DVD-olvasó helyett már HD DVD korongok lejátszására is képes optikai egységgel rendelkezik. Az optikai egységek üzletágában érintett cégektől érkező, hivatalosan meg nem erősített információk szerint a redmondi óriás már tárgyalóasztalhoz ült a nagyobb ODD-gyártókkal, hogy kiválassza leendő partnerét, partnereit. Az új Xbox-változat legkorábban a jövő év első felében debütálhat – állítják a források.


Az Xbox 360 és a külső lejátszó: hamarosan beköltözik?

A HD DVD olvasóval felszerelt Xbox 360 modell piaci bevezetése – amennyiben a hír igaznak bizonyul – váratlan fordulatot hozhat a Microsoft eddigi xboxos termékstratégiájában, a vállalat ugyanis már korábban jelezte, hogy még idén piacra dob egy külső, USB felületen csatlakozó HD DVD olvasót konzoljához, ezzel együtt nem tervezi leváltani a játékgépbe integrált DVD-olvasót. A korábbi nyilatkozatok szerint az Xbox 360-hoz ezt követően is DVD-n érkeznek majd a játékprogramok, a külső HD DVD olvasó csak az új médiumon kiadott mozifilmek lejátszásához lesz elengedhetetlen kellék.

Mint az közismert, a Sony következő generációs PlayStation konzolgépe egy Blu-ray szabványú olvasóval érkezik majd, a gyártó többek között pont az optikai egységgel kapcsolatos fiaskók miatt volt kénytelen többször is elhalasztani a játékgép piaci premierjét. A PlayStation 3 bemutatkozása után a Microsoft számára mindazonáltal valamennyi technológiai felzárkózást hozhat a HD DVD olvasó beépítése az Xboxba, más kérdés, hogy ennek jó eséllyel megkerülhetetlen költségvonzatai is lesznek – igaz, az Xbox 360 árverseny tekintetében így is utcahosszal vezethet majd a Sony konzolja előtt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés