Még meg sem jelent, de máris olcsóbb lett a PlayStation 3

Hirdetés

Ugyan még közel két hónap van hátra a Sony következő generációs játékkonzoljának premierjéig, a gyártónál máris úgy döntöttek, hogy csökkentik a PlayStation 3 fogyasztói árát. Ken Kutaragi, a Sony Computer Entertainment elnöke a héten zajló Tokyo Game Show alkalmával jelentette be, hogy a konzol alapváltozatának árát japánban 49 980 jenre, azaz nagyjából 430 dollárra mérséklik. Az új PlayStation mindenesetre még így is lényegesen drágább lesz a szigetországban, mint az Xbox 360 Core System, mely átszámítva nagyjából 255 dolláros áron kerül a japán üzletek polcaira november másodikától. A Sony mindettől függetlenül erős forgalomra számíthat majd, Japánban ugyanis gyakorlatilag senkinek nem kell az Xbox.


Olcsóbb lesz, de csak Japánban

A Bloomberg beszámolója szerint az árcsökkentés az amerikai és európai piacot nem érinti, így prémium modell ára a tengerentúlon marad 599 dollár, az olcsóbb, 20 GB-os merevlemezt tartalmazó „core” változat pedig 499 dollárba kerül majd (Európában ugyanennyi euróba). A híradás szerint Kutaragi nem tért ki rá, hogy a többek közt nagyobb merevlemezzel, kártyaolvasóval és vezeték nélküli kommunikációval felszerelt nagyobb tudású változat ára mérséklődhet-e, ám említést tett arról, hogy a korábbi tervekkel ellentétben az alapmodell is kap majd HDMI-kimenetet.

Közben a Microsoft a hét közepén bejelentette, hogy Xbox 360 konzoljához november 17-én jelenik meg Japánban a nyáron leleplezett HD DVD-olvasó, valamint egy későbbi szoftverfrissítés által mindegyik Xbox 360 modell megbirkózik majd a 1080p HD-felbontással. A külső HD DVD-olvasó Japánban 19 800 jenbe (körülbelül 170 dollár) kerül majd, a tengerentúlon és Európában várhatóan ennél valamivel többet kell majd érte fizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés