Március végén debütál a fermis GeForce

Az NVIDIA bejelentette, hogy a március 26-án megrendezendő PAX East 2010 rendezvényen egy PC-s játékosokat érintő bejelentést tesz. Természetesen az új generációs GeForce hivatalos megjelenésének kihirdetéséről van szó, amire már több hónapja vár a játékostársadalom. A Fermi architektúra innovatív képességeiről már korábban beszámoltunk, ám azóta semmilyen új adattal nem szolgált az NVIDIA. Természetesen a találgatások mennek, de alapvetően elmondható, hogy ahány pletyka, annyiféle eredmény. Egyesek azt állítják, hogy a fermis GeForce alig jobb a jelenlegi játékokban, mint egy HD 5870, míg mások a leggyorsabb grafikus kártyaként utalnak rá. Az igazságot csak páran tudják, és jó esély van arra, hogy a hivatalos tesztekig nem szivárog ki semmi.

A rendkívül méretes GF100 lapkára egyébként két megoldás fog épülni, GeForce GTX 470 és 480 néven. Az NVIDIA elmondása alapján a megjelenéskor még szűkös lehet az ellátás, de a gyártás 2010 májusára stabilizálódhat. Az árazás szempontjából majdnem olyan bizonytalan a helyzet, mint a teljesítményt illetően. A legoptimistább becslés a 300 és 400 dolláros árcédula, de a SabrePC-nél már mindkét termék előrendelhető 499 és 679 dolláros áron. Természetesen egyik ár sem hivatalos, így amíg az NVIDIA be nem jelenti a tényleges kártyákat, addig kár messzemenő következtetéseket levonni az adatokból.

Érdekesség, hogy korábban egy CeBIT-en történő bejelentésről szóltak a hírek, ám ez jó eséllyel nem fog megvalósulni. Az NVIDIA exkluzív partnerei biztosan nem örülnek ennek, hiszen üzleti szempontból a hannoveri kiállítás nagyobb jelentőséggel bír, mint a PAX East 2010.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés