Hirdetés

Lian Li PC-Q15 Mini-ITX-es alumínium dömperház

A számítógépház gyártók nagy igyekezetükben néha nehezen értelmezhető és kategorizálható termékekkel rukkolnak elő, amivel önmagában még éppen nincs is semmi gond, nem kell, hogy minden dizájn egyöntetű elismerésben részesüljön. A mai napon legújabb alkotásával, a Mini-ITX-es alaplapokat fogadó PC-Q15-tel a Lian-Li is belépett a „meg nem értett” csoportba. Első pillantásra új házuk is hozza az elvárt Lian-Li minőséget, mely szerint burkolata tetőtől talpig szálcsiszolt alumínium, azonban oldalról nézve jön a meglepetés: a háznak nem lábai, hanem kerekei vannak! Sőt, a szintén alumíniumból készült kerekek még gumiköpenyt is kaptak a rezgések elnyelése végett. Igazából egy 210 x 219 x 330 mm-es, mindössze 3,3 kg-os ház esetében nincs túl sok haszna a gumírozott alufelniknek, de ez már egy más kérdés.

A dömper összképet az előlap légbeömlő nyílásán átszűrődő ventilátor konzol „mosolygós” hatása csak tovább erősíti. Emellett 2 x USB 3.0 port és a bekapcsoló gomb található, az egyetlen külső 5,25”-es meghajtóhely pedig felül helyezkedik el. Méretéből adódóan beltere elég szűkös, ennek ellenére a 2 x 2,5”-es adattároló rögzítésére alkalmas merevlemez keret mellett egy hot-swap kompatibilis, 3,5”-es meghajtóhely is a repertoár része. Szerencsére a házhoz egy 300 watt teljesítményű, 80 Plus-os tápegység is tartozik, így ennek beszerzésével sem kell bajlódni, már amennyiben ez a modell megfelel az igényeknek. Az alaplaptálca alul helyezkedik el, mögötte pedig még egy kis helyet is hagytak az esetleges elrejteni való kábeleknek.


[+]

A hűtésről egyetlen 120 mm-es ventilátor gondoskodik, mely a ház elejében, mosható porszűrőn keresztül szívja be a friss levegőt. A rendszerben egy videokártya beillesztésére is lehetőség van, ennek hossza maximum 250 mm lehet, míg a processzorhűtő magasságát 90 mm-ben maximalizálták.


[+]

A Lian Li PC-Q15 ezüst és fekete színben egyaránt elérhető lesz, ajánlott végfelhasználói ára 179 euró, hazai vételára 59 990 forint lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés