Hirdetés

Két új Zowie monitor érkezett a BenQ-tól

Az újdonságok a hosszú évek óta piacon lévő XL szériát erősítik majd.

Nemrég mutatkozott be a BenQ Zowie XL2546S, a gyártó máris bejelentette az utód érkezését, amely XL2546K névre hallgat, továbbá piacra kerül még az olcsóbb testvér is, ez az XL2411K elnevezést kapta. A két modell csupán néhány ponton tér el, legfontosabb közülük a képátló (24,5”, illetve 24”) és a képfrissítési ráta (240, valamint 144 Hz), de a különbségek közé tartozik még a csatlakozókiosztás és a kiegészítők listája is. Az XL2546K három darab HDMI 2.0 és egy DisplayPort 1.2 bemenettel, illetve egy jack kimenettel rendelkezik, míg a kisebb modell három HDMI portja közül már csak az egyik 2.0-s, a másik 1.4 szabványú, továbbá a nagyobb modell (egyelőre ismeretlen) vételárába már beleszámít az S-Switch névre keresztelt, a menüben való navigálást megkönnyítő vezetékes vezérlőegység, valamint a két oldalra felszerelhető árnyékoló – utóbbi kettőt a kisebb monitorhoz felár ellenében tudjuk megvásárolni.


[+]

Mindkét megjelenítő Full HD felbontású TN panellel rendelkezik, amelyek kontrasztaránya 1000:1, maximális fényerejük pedig 320 nit, továbbá mindkét monitor támogatja a DyAc+ nevű, motion blurt csökkentő technológiát. A kijelzőkhöz elérhető egy XL Setting To Share elnevezésű asztali szoftver, amely lehetőséget ad a beállítások profilba történő exportálásába, amit akár meg is oszthatunk az ugyanolyan típusú kijelzőt használó ismerőseinkkel is.


[+]

Az XL2546K kiemelt újítása még az elődhöz képest, hogy kisebb lett a talp alapterülete, így több helyünk marad a billentyűzet és az egérpad elhelyezésére, továbbá nőttek az állvány állíthatóságának tartományai: a pivot mód és a mindkét irányban 45 fokos forgathatóság maradt, a magasságot azonban 42-515 helyett már 33-521 milliméterben fixálhatjuk, míg a legnagyobb pozitív dőlésszög 20 helyett 23 fokra emelkedett, ezek az értékek ráadásul az XL2411K esetében is érvényesek.


[+]

Az új Zowie monitorok várható végfelhasználói árát és piacra kerülésük idejét egyelőre homály fedi.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BenQ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés