Kémfotó a kepleres GeForce-ról

Pont a mai napon futott be némi információ az új generációs GeForce-ról, melyről nemrég le is közöltünk egy hírt. Korábban csak egy tervezői képpel tudtunk szolgálni, de végül megszületett egy tényleges kép is a termékről. A hírek szerint a kémfotón szereplő kártya a GK104-es lapkára épül, melynek képességeiről semmit sem lehet tudni, de látható, hogy nyolc darab memórialapka csatlakozik hozzá, vagyis 256 bites memóriabuszról van szó.


(forrás: ChipHell) [+]

A 28 nm-es gyártástechnológiával készülő lapkán sajnos sok a paszta, így nehéz meghatározni a méretét, de a memóriachipek 168 mm²-es területéből kiindulva a cGPU kiterjedése 330-350 mm² közé tehető. Az AMD termékskálájából ehhez legközelebb a 365 mm²-es Tahiti kódnevű cGPU áll. A Pitcairn kódnevű lapka pontos adatait még nem árulhatjuk el, de annyit mondhatunk, hogy jóval kisebb chip lesz az előbbi megoldásoknál.

Friss információink szerint az új GeForce három monitort is meghajthat, amire eddig hivatalosan csak az SLI-be kötött NVIDIA GPU-k voltak képesek. Ez természetesen továbbra is a Surround technológián belül lesz kezelhető.

Előzmények

Hirdetés