Javítja az új GeForce-ok DisplayID-s problémáit az NVIDIA

A vállalat új firmware-t adott ki a hardverekhez, amely megoldja az egyes kijelzőkkel kapcsolatos kompatibilitási gondot.

Az NVIDIA bejelentette, hogy egy új firmware-rel kezelik az Ampere architektúrára épülő GeForce-ok, bizonyos konfigurációkon előforduló kompatibilitási problémáját. Röviden arról van szó, hogy bizonyos, főleg újabb fejlesztésű, DisplayPort interfésszel rendelkező kijelzők már megfelelnek a VESA DisplayID szabványának is, ezen belül valamelyik verzió specifikációinak. Ez arra szolgál, hogy olyan információt biztosítson magáról a megjelenítőről, amit a PC-ben található grafikus vezérlő hasznosítani tud, így bizonyos funkciókat engedélyezhet az eszközillesztő, gondolva itt például a HDR-re, vagy éppen a variálható frissítési frekvenciára.

Mindezzel nincs is gond, de az Ampere architektúrára épülő GeForce-ok – főleg a GeForce RTX 3080 Ti és 3060 jelzésű modellek – rosszul kezelték ezeket az adatokat, így bizonyos kijelzők esetében felmerülhetett egy olyan kompatibilitási probléma, ami végeredményben megakadályozta a képmegjelenítést az adott monitoron. Az NVIDIA most kiadott egy új firmware-t, amely ezt hivatott javítani.

A firmware telepítését a cég csak akkor ajánlja, ha az ügyfél belefutott a hibába, és minden más potenciális lehetőséget kizárt, vagyis jó eséllyel tényleg a szóban forgó VGA-k kompatibilitási hibája miatt nincs kép a DisplayPort interfészen bekötött monitoron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés