Kevesebbet is fogyaszthatnak az Intel Arc VGA-k

Ehhez azonban manuális konfigurálás szükséges, amit most az Intel taglalt is.

Az Intel Arc A750 és A770 jelzésű VGA-i nemrég startoltak el, és a tesztekben volt egy kiugróan gyenge pontja a fejlesztéseknek, mégpedig a fogyasztás a terheléstől mentes időszakot tekintve. Ezzel együtt lehet élni, csak nem feltétlenül ezt várja a felhasználó a 2022-es évben, így a Santa Clara-i óriáscég kiadott egy leírást, amivel javítani lehet a helyzeten.

Először is az alaplapi BIOS-ban engedélyezni kell az operációs rendszer által vezérelt ASPM-et, ami jellemzően "Native ASPM" név alatt szokott feltűnni, és értelemszerűen az Enabled beállításra kell állítani. Ezután a "PCI Express root port ASPM" résznél az L1 Substates paramétert kell kérni.

Ha ez megvan, akkor jöhetnek az operációs rendszerben végrehajtandó módosítások. Konkrétan az aktív energiagazdálkodási séma speciális energiaellátási beállításainál kell módosítani a PCI Express kapcsolati állapotának energiagazdálkodását. Ez alapértelmezetten mérsékelt energiamegtakarításon szokott lenni, de az Intel a "maximális energiamegtakarítás" aktiválását javasolja.

A fentiekkel kevesebbet fognak fogyasztani az Arc VGA-k a terheléstől mentes időszakokban. Ezekre a változtatásokra egyébként azért van szükség, mert a szóban forgó hardverek képtelenek alacsony fogyasztású módba kapcsolni, ha az operációs rendszer által vezérelt ASPM nem aktív, illetve nem L1 Substates módban működik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés