Hasznos kiegészítők a mobil gépekhez

A napokban számos hasznos kiegészítő érkezett a hordozható számítógépek mellé. Elsőként az Evercool eléggé látványos notebook-hűtője kerül terítékre. Ugyan a normál, de főleg a nagyobb laptopokkal való használatkor nem igazán látszik a mintája, a gyártó azért biztos, ami biztos telepingálta a Battle Hero névre keresztelt eszközt mindenféle szürke-bordó rajzzal. Az alumíniumból készült egy kilogrammos, 324 x 270 x 35 mm-es méretű hűtőre 9 és 15 hüvelyk közötti hordozható számítógép helyezhető, amiket aztán a két darab 70 mm-es ventilátor próbálja minél hűvösebben tartani. Ezek 1500 rpm-es fordulatszámon üzemelnek 16 dBA-es zajkeltéssel. Két USB port is került a Battle Heróra, oldalt pedig két fiók áll rendelkezésre a kábelek vagy egyéb apró dolgok tárolásához. Az Evercool újdonságának ára még nem derült ki.

Evercool Battle Hero [+]
Evercool Battle Hero [+]

A sokat utazók figyelmét keltheti fel a Thermaltake Toughpower Ultra Slim névre keresztelt univerzális töltő, ami 95 wattos teljesítményű, de ha szükséges úgy kívánja 120 wattot is képes leadni, egy rövid ideig. A 145 mm-es hosszához 71 mm-es szélesség társul, vastagsága pedig mindössze 17 mm-es, így a táskák oldalzsebébe is becsúsztatható. A többféle védelmi rendszerrel rendelkező készülék MTBF értékét 100 000 órában állapították meg, kimeneti konnektora pedig cserélhető, hogy a különböző notebookokhoz csatlakoztatni lehessen a kilenc fej egyikével. Egy USB porttal is ellátták, ami például hordozható médialejátszók, mobiltelefonok töltésére használható. Egy tartózsák is jár hozzá, az ára pedig 60 dollár.

Thermaltake Toughpower Ultra Slim
Thermaltake Toughpower Ultra Slim

Végül a Teac egy külső, hordozható DVD-írót leplezett le. A DV-W28PUK-T jelzésű optikai meghajtó 142 x 142 x 19 mm-es méretekkel rendelkezik, és csupán 309 grammot nyom. A számítógépre 2.0-s USB interfészen csatlakoztatható. A DVD+/-R-eket nyolcszorosan, a kétrétegű lemezeket hatszorosan, a RAM-okat pedig ötszörösen képes megírni. A mínuszos és pluszos újraírhatókat hat- és ötszörös tempóban tudja égetni, míg az egyszer és többször írható CD-ket huszonnégyszeres sebességgel készíti el. A Teac már kapható 52 eurós áron.

Teac DV-W28PUK-T [+]
Teac DV-W28PUK-T [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés