Hama blog: Illuminated, avagy az uRage széria leglátványosabb egere

Újabb egérrel bővült a Hama játékosokat célzó uRage termékcsaládja. A nemes egyszerűséggel Illuminated (világító) névvel illetett egér legnagyobb extrája mi más lenne, mint különleges fényei. Kikapcsolt állapotban sem mutat rosszul a repedezett hatást keltő felület, de működés közben látványos igazán; ugyanis a repedésekben fény lüktet, aminek ráadásul a színe is változtatható.

Fényjátékától eltekintve is egészen érdekes egér az uRage Illuminated. Formája szimmetrikus, tehát jobb és bal kézzel is kényelmesen kezelhető, igaz, hüvelykujjas gombokat (kettőt) csak a jobbkezeseknek csináltak. Fő billentyűi szarvként merednek előre, felületüket az egér többi részéhez hasonlóan selymes tapintású, csúszásgátló anyaggal vonták be. A görgő mögött még egy dupla gombot találunk, amivel alapesetben az optikai érzékelő felbontása és vele együtt a világítás színe állítható.


[+]

Alulról jól látszik a fő gombok szarvszerű kialakítása és mögöttük a szokatlan alakú teflontalp. A Hama uRage egereire jellemző, kék-fekete zsinóros bevonat került a kábelre, aminek egyik végén masszív megtörésgátló, a másikon pedig három karmot ábrázoló emblémával ellátott USB csatlakozó található.


[+]

Meglehetősen komoly szoftvert is kapott a termék, amiben a beállításokat három fő oldalra tagolták. Az elsőn a hét gomb funkcióját és az érzékelő felbontásának szintjeit állítjuk. A gombok testreszabhatóságának lehetőségei bőségesek, a szokásos billentyűleütések mellett multimédiás, ablakkezelő és irodai funkciókat is megadhatunk, emellett makrózás is van. Az érzékelő felbontásához alapból négy szintet adtak meg, de ezek kikapcsolhatók, így akár egyet is használhatunk. Felbontásnak csak a számmal jelölt érték adhatók meg, de az egyes lépések a többség számára elegendőek lesznek.



[+]

A második fülön sorakoznak a világítás paraméterei: a fényerő mellett a lüktetés sebességét is megadhatjuk, de akár a teljes fényjáték kikapcsolható. A harmadik fülön a görgő sebessége, az USB lekérdezési üteme és a kurzor mozgatása szabályozható, és ide tették a gyári állapot visszaállítására szolgáló kapcsolót is. A kezelőszoftver alsó részén öt profilt alakítottak ki. Ezek akár egy-egy játék indítóállományához is hozzákapcsolhatóak, így akkor aktiválódik majd az adott profil, amikor elindítjuk a hozzárendelt alkalmazást.


[+]

Kézbe kapva a szimmetrikus formájú, átlagos súlyú egeret elsőre meglehetősen kényelmesnek éreztük. Ujjas és tenyeres fogáshoz is megfelelő az alakja, az előrenyúló fő gombokat főként a nagyobb tenyerűek értékelik majd. Kellemes precizitással járnak a fő gombok és a hüvelykujjal működtethető, illetve görgő mögötti kiegészítők is, és a görgő mozgására sem lehet panaszunk. Ugyan az optikai érzékelő nem hozta az elit Logitech vagy éppen Razer egerek szintjét, de csak olyan elborult rántásoknál bizonytalankodott – akadt meg egy pillanatra –, amilyet játékban kevesen alkalmaznak.

Összességében nagyon meg voltunk elégedve a nagyjából 8000 forintos Hama uRage Illuminated egérrel. Amellett, hogy igen látványos, kimondottan kényelmesnek és igényesen kivitelezettnek bizonyult, szoftverét jól összerakták, és érzékelője az esetek 99%-ában derekasan helytállt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények