Hama blog: termékek bambuszból

A Hama óriási termékpalettáján találhatunk néhány igazán környezetbarát tételt. Sajnos a Bamboo vagyis bambusz termékcsalád nem jutott el a hazai piacra, de érdemes egy pillantást vetni a gyorsan növő, fűfélék közé tartozó növényből előállított érdekességekre. Kevesen tudják, hogy a bambusz egy nap alatt akár egy métert is nőhet, bizonyos fajok teljes kifejlődése nem tart tovább néhány hónapnál. Aki járt már a Távol-Keleten, láthatta, hogy ott rengeteg mindenre használják ezt az anyagot, többek közt a magas épületek köré is bambuszállványzatot húznak.

A könnyű és kemény anyagból számítógép-perifériákat készít a Hama, például billentyűzetet. A klasszikus, első látásra fával összetéveszthető klaviatúra nem csak egy szűk burkolatréteget kapott, hanem a rendszerint műanyagból készített részeket bambusz váltotta fel. A numerikus pad fölé négy extra gombot tettek, és a klasszikus, vezetékes változat mellett vezeték nélküli is készül belőle. Sajnos a bambusz megmunkálása drágább, mint a műanyag gyártása, így a Hama billentyűzetei nem éppen olcsóak, illetve magyar feliratozásra sem számíthatunk – ez nehezíti betörésüket a hazai piacra. A vezetékes változat 59,99 euróba (kb. 18 000 Ft-ba), a vezeték nélküli 69,99 euróba (kb. 21 000 forintba) kerül.

Természetesen a bambusz billentyűzet mellé bambusz egér is dukál. A Hama a környezetbarát egérből is kétfélét kínál: vezetékeset és kisebb, vezeték nélkülit. Mindkettő szimmetrikus formájú, három gombjuk, görgőjük és 1000 dpi felbontású optikai érzékelőjük van. A vezeték nélküli egér két mikro ceruzaelemről (AAA) működik, apró rádiós egységét pedig a gyomrába rejthetjük. A vezetékes változat ára 19,99 euró (kb. 6000 forint), a vezeték nélkülié 29,99 euró (kb. 9000 forint). Természetesen bambusz egéralátét is van a Hamánál, a 22 x 18 centiméter alapterületű "vágódeszka" 12,99 euróért (kb. 3900 forintért) vehető birtokba.

Ezzel még nincs vég a bambusz termékek sorának; kisméretű, bambuszházas hangszórókat is kínál a Hama. A sztereó pár 147 x 131 x 68 milliméteres dobozkáiba 2 x 3 wattos zenei teljesítményre képes hangkeltőket zártak, melyek a 120 Hz - 20 kHz tartományban szólalnak meg. A hangot analóg jack vagy digitális USB csatlakozón keresztül kaphatják, vételáruk pedig 49,99 euró (kb. 15 000 forint). A notebooktulajdonosok pedig a bambuszból készült hűtőpadnak örülhetnek. Az akár 17 hüvelykes masinákat is megtartó állvány közepére mutatós szellőzőnyílást vágtak, alatta egy jó nagy ventilátor dolgozik. A Hama bambusz notebookhűtője 29,99 euróért (kb. 9000 forintért) vásárolható meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények