Hivatalosan is megérkezett Magyarországra a Google Stadia

A szogáltatás ráadásul további hét európai országra vonatkozóan bővült.

A Google még az előző év márciusban mutatta be a Stadia nevű, felhőalapú játékszolgáltatását, amelyről a linkelt hírben részletesen beszámoltunk, és azóta már a rendszer is elérhetővé vált, ugyanakkor nem mindenhol. A keresőóriás folyamatosan építi ki a szükséges számítási kapacitást a peremhálózati node-jaiba, és az elmúlt időszakban az európai régiókra koncentráltak.

A vállalat közleménye szerint Ausztria, Csehország, Lengyelország, Portugália, Románia, Szlovákia, Svájc, illetve Magyarország szempontjából történtek fejlesztések, és ezekből az államokból mostantól hivatalosan is elérhető a Stadia, ki van építve a megfelel hardveres háttér az optimális működéshez. A lehetőségek természetesen megegyeznek a nyugatabbra fekvő országokban kínált szolgáltatással.

Magyar vonatkozásban az ingyenes elérhetőségen túlmutató Stadia Pro 2990 forint lesz havonta, de lehetőség van egy egyszeri, egy hónapig tartó próbaidőszakra, amit bármikor le lehet mondani, de ha megfelel a szolgáltatás, akkor az előbb említett összegért cserébe folytatható az előfizetés.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés