Megosztható játékélménnyel bővül idén a Stadia

Elsőként a Hitman - World of Assassination trilógia támogatja a State Share funkciót.

Ezen a héten érkezik a Hitman 3 című játék, amely elérhető lesz a Stadia platformon is. Sőt, a Google felhőalapú játékszolgáltatása kap egy úgynevezett Hitman - World of Assassination kiadást is, ami mindhárom részt tartalmazza, ha valaki még nem szerezte be az első kettőt.

A szóban forgó sorozat hoz egy újítást is, ugyanis támogatni fogja a State Share-t. Ez a Stadia egyik fő funkciója az idei évre, és lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy megosszák egymással a játékélményeiket. Az egész arra épít, hogy sokan kedvet kaphatnak egy adott játék kipróbálásához egy stream nézése során, és ha a stream tulajdonosa elhelyez egy State Share linket, akkor erre lehetőség is lesz, hiszen erre kattintva rögtön ugyanolyan körülmények között találhatja magát a néző csak immáron játékosként. A körülmények így teljesen meg fognak egyezni, vagyis mindenki pont ugyanazt az élményt élheti át, amit a streamen látott.

A State Share funkcióval olyan játékhelyzetek is megoszthatók, amelyen belül nehézkessé vált a továbbjutás, így komoly kihívást lehet generálni a játékosoknak.


[+]

A State Share nagyon leegyszerűsítve felfogható egy mentési pontként, amit link szintjén lehet egymásnak adni az interneten keresztül. Persze ennek a szolgáltatásnak igazodnia kell az adott játékhoz, így a részletes funkcionalitás programszinten változhat.

A Google szerint az összes Hitman játék támogatni fogja a rendszerüket, és idén még számos címet kiegészítenek vele, de ezekről nincs pontos adat. A fő cél alapvetően az, hogy a YouTube-on streamelt Stadia tartalmak mellett legyen egy State Share link, hogy maga a stream ne csak nézhető, hanem átélhető legyen bárki számára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés