Fejlődnek a WDDM meghajtók - letölthető a Catalyst 7.3

Befejezte a márciusi Catalyst eszközmeghajtó fejlesztését az AMD szoftveres csapata, a 7.3-as verziószámot viselő programcsomag magyar idő szerint tegnap este óta tölthető le a vállalat terméktámogatási oldaláról. A Radeon 9500 vagy újabb videokártyákkal, valamint a modernebb alaplapi integrált vezérlőkkel kompatibilis driver Windows XP és Vista operációs rendszerekhez készült komponenseket egyaránt tartalmaz, és szokás szerint érkezett egy új, Linuxhoz fejlesztett változat is – ez a 8.35.5-ös verziószámot viseli.

Az új Catalyst-változat elsősorban a Windows Vista felhasználók számára hoz újdonságokat, hibajavításokat, melyeket legfőképpen azok fognak értékelni, akik kétkártyás (CrossFire) konfigurációval rendelkeznek. A 7.3-as eszközillesztővel immár az OpenGL API-ra írt alkalmazások esetében is kihasználható a két videokártya együttes ereje, ráadásul mostantól a Vistát futtató CrossFire rendszereknél is alapbeállítás lett a váltott képes renderelés (Alternate Frame Rendering – AFR). Ez az üzemmód a meghajtóban tárolt profiloktól függetlenül mostantól működésbe lép minden olyan programnál, mely nem zárja ki az AFR használatát.

A megújult eszközmeghajtó a CrossFire konfigurációkat érintő jelentősebb változások mellett számos kisebb-nagyobb hibajavítást tartalmaz, mely Vista operációs rendszereknél leginkább a kezelőfelületet és a tv-kimenetet érinti, XP-nél pedig zömében a Catalyst Control Centert optimalizálták a programozók. Utóbbi bétaváltozatát először építették be a linuxos csomagba – a Catalyst Control Center: Linux Edition a FireGL Control panelt váltja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés