Egyelőre sehova sem jut a sugárkövetéssel az Imagination

Az Imagination az elmúlt évben mutatta be a sugárkövetéssel felturbózott ultramobil grafikus vezérlőjét, amely a Wizard kódnevű architektúrára épült. Ez a termék még ma is licencelhető a cégtől, de túl nagy tolongás nincs érte, mivel egy kisebb csapdába esett az újítás.

A legnagyobb probléma, hogy a fejlesztők addig nem gondolkodnak a kihasználásában, amíg nem érhető el olyan eszköz a piacon, amely a bevezetőben linkelt cikkben említett PowerVR GR6500-as GPU IP-t használja. Ugyanakkor a gyártók nézőpontja viszont az, hogy addig nem építenek terméket erre a fejlesztésre, amíg nincs olyan szoftver, amely kihasználná a képességeit.

Demonstrált képkocka csak raszterizálással, illetve raszterizálás és sugárkövetés hibrid leképzésével Demonstrált képkocka csak raszterizálással, illetve raszterizálás és sugárkövetés hibrid leképzésével
Demonstrált képkocka csak raszterizálással, illetve raszterizálás és sugárkövetés hibrid leképzésével [+]

Az Imagination márciusban beszél majd arról, hogy mik a terveik erre a patthelyzetre, így jó eséllyel nem veszik el a süllyesztőben ez a technika. Utóbbi azért sem valószínű, mert a vállalat számos olyan szoftveres technikát, illetve effektet fejleszt, amely Wizard kódnevű architektúra sugárkövetésre vonatkozó képességeit kamatoztatja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés