Drága lett, de sokat kínál a PlayStation Now előfizetés

A Sony a mai napon hivatalosan is bejelentette a PlayStation Now szolgáltatást, amelyen keresztül az előfizetők több mint 100 darab PlayStation 3-as játékot érhetnek el. A felhőn keresztül működő csomag jelenleg csak PlayStation 4-en érhető el, ugyanis egyelőre csak erre a platformra készült el a szükséges kliens, de ez később megváltozik. A régió szempontjából is Észak-Amerikára van korlátozva a rendszer, ami azzal magyarázható, hogy más kontinensen még nincsenek kiépítve a szükséges szerverek. Bár a felhős modellben a távolság áthidalható, de a Sony tapasztalatai szerint a késleltetés csökkentésére a legjobb mód, ha viszonylag sűrűn vannak elhelyezve a szolgáltatást biztosító szerverek, és minden felhasználó a helyben legközelebbi központhoz fog csatlakozni.

Az előfizetés sajnos nem olcsó: egy hónapra 20, míg egy negyedévre 45 dollárt kell kipengetni érte. Ezért cserébe viszont elérhető lesz az összes játék, illetve ezek korlátozás nélkül játszhatók. A Sony ráadásul kínál egy egyszeri próbát, így hét napig, minden PlayStation 4-et birtokló felhasználó ingyen elérheti a szolgáltatást, így mindenki eldöntheti, hogy hasznos-e, működik-e vagy sem.

Maga a PlayStation Now később megérkezik Európába, illetve más platformokra is, ideértve a PlayStation TV-t, a Sony más termékeit, vagy éppen a Samsung egyes okostévéit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés