DCMM moddingverseny idén az MSI és YouTuberek támogatásával

A Kölnben zajló, legnagyobb európai gamer seregszemléről ebben az évben sem hiányozhatnak a modderek.

Hirdetés

Ma nyitja meg kapuit a nagyközönség számára az év legnagyobb európai játékos eseménye, a Gamescom. A legfrissebb játékmegjelenésekről és -hírekről folyamatosan számol be a Gamepod, de akadnak a helyszínen érdekes hardveres történések is. Immár tizenötödik alkalommal rendezik meg a DCMM-et, vagyis a német modding-bajnokságot, amit ebben az évben az MSI támogat nagy erőkkel. A modderek standja minden eddiginél nagyobb lett, mellette pedig az MSI birodalma terül el. A vállalat az utóbbi időben különösen aktív modding témában, temérdek látnivalót állítanak ki Kölnben. Az új hardverek mellett a negyedik évadjánál tartó MSI PRO MOD versenyre készült remekművekből is bemutatnak jó néhányat.


(forrás: DCMM) [+]

A DCMM programja – mondhatni hagyományosan – a 24 órás Live Moddinggal kezdődik. Szerdán, csütörtökön és pénteken nyolc-nyolc-nyolc, tehát összesen 24 órájuk van a kéttagú csapatoknak arra, hogy valami maradandót alkossanak. Idén nincs konkrét téma, viszont minden csapat kapott egy-egy Németországban ismert YouTubert, aki közvetíteni fogja a munkálatokat, és ötleteivel aktívan részt vesz a mod megformálásában. Mind a hat csapat ugyanazokkal az alap hardverekkel kell dolgoznia, az MSI-től Z170A Gaming Pro Carbon alaplapot, a CaseKingtől pedig BitFenix Aurora házat és Fury tápot, valamint ventilátorokat és LED szalagot kapnak.


(forrás: BaluC) [+]

Idén sem marad magyar résztvevők nélkül a DCMM, sőt a BaluC és Soccer alkotta páros már serényen dolgozik a 24 órás versenyben. Modjukat elsősorban kartonból és számítógépes alkatrészek újrafelhasznált csomagolásából készítik. Az első nap képei alapján valamiféle két lábbal és két kerékkel felszerelt robotállaton ügyködnek.


(forrás: BaluC) [+]

Természetesen a hétvégi moddingbanjonságon is részt vesznek, ráadásul három moddal! Az első a Jedi Instructors Chest, ami az MSI PRO MOD második évadjában készült, a második pedig a PMX, ami szintén az MSI-vel együttműködve születezt, és a Jedi dobozhoz hasonlóan a tavalyi Veletechen is szerepelt már. Teljesen új viszont az Ancient Corsair, ami az MSI legutóbbi versenyére készült, élőben most áll először a nagyközönség elé. GumisPeter neve sem ismeretlen a hazai és a német modder közösség számára, legutóbb az A.C.M.E.A. gumiabroncs PC-vel kápráztatott el minket. Ezúttal – és most nem viccelünk – egy „pcévécét” fog bemutatni!

GumisPeter alkotása itt még félkész állapotban
GumisPeter alkotása itt még félkész állapotban [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés