Computex 2022: bemutatta szupergyors kijelzőjét az ASUS

Az 500 Hz-es ROG Swift az eSport piacát célozza meg, de még nem tudni, hogy mikor és mennyiért.

Az NVIDIA a Computex előadásán beszélt az ASUS 500 Hz-es frissítést lehetővé tevő ROG Swift kijelzőjéről, amely kapcsán megjegyezték, hogy a fejlesztés támogatja a G-Sync technológiát, illetve biztosítja még a Reflex Analyzert is. Magáról a monitorról azonban nem nyilatkoztak, az ezzel kapcsolatos részleteket nyilván meghagyták magának a gyártónak.

Nem is kellett sokáig várni, az ASUS hivatalosan is belengette a szóban forgó megjelenítőt, amely 24,1 hüvelykes, 1920x1080 pixeles felbontású TN panelt használ a fentebb már említett maximális frissítési frekvencia mellett. A panel egyébként úgynevezett E-TN megoldás, ami a gyártó szerint 60%-kal jobb válaszidőt kínál a hagyományos TN technológiához viszonyítva.


[+]

Az ASUS szerint a monitor firmware-jébe építettek egy eSportra szánt Vibrance módot is. Ez több fényt enged át az LCD-kristályokon, így a színek élénkebbé válnak. Ezen nem színhűséget kell érteni, arra a TN panel eleve nem ideális, hanem olyan megjelenítési profilt, amelyben állítólag könnyebben észrevehető az ellenfél.

Sajnos a részletek között elveszett az 500 Hz-es ROG Swift megjelenésének pontos ideje, illetve a várható ára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés