ASUS blog: ROG játékos kiegészítők karácsonyra

A közelgő ünnepek remek ürüggyel szolgálnak arra, hogy valamilyen ROG perifériával, netán hordozható SSD-vel lepjük meg szeretteinket – vagy épp magunkat.

Karácsonykor sokan vásárolnak játékos perifériákat, és mivel az ASUS termékei gyakorlatilag A-tól Z-ig lefedik a palettát, így tőlük választva akár egységes dizájnú csomaggal, egyetlen szoftveres hátteret futtatva (Armoury Crate) is elmerülhetünk kedvenc címeinkben.

Sokrétű, nem teljesen hétköznapi kivitelű, vezeték nélküli billentyűzet a ROG Claymore II nevezetű, NKRO-s típus, amelynek érdekessége, hogy a négy makrózható médiavezérlővel és testes, hangerőszabályzó kerékkel ellátott numerikus padja leválasztható, és az önmagában 80 százalékos TKL klaviatúra túlsó oldalához is csatlakoztatható mágnesesen (a tápellátás miatt érintkeznie kell).

ASUS ROG Claymore II
ASUS ROG Claymore II [+]

A magyar kiosztású és feliratozású kupakok alatt optomechanikus elven működő, lineáris karakterisztikájú ROG RX Red kapcsolók dolgoznak, és a fedélzeti Aura Sync-es RGB természetesen gombonként címezhető. A kényelmet egy szintén mágnessel rögzíthető, párnázott műbőr csuklótámasz igyekszik fokozni.

ASUS ROG Claymore II
ASUS ROG Claymore II [+]

A 2,4 GHz-es rádiófrekvenciával kommunikáló, 5+1 profilos belső memóriával rendelkező klaviatúra gyorstöltést támogató akkumulátora 4000 mAh-s, ami lekapcsolt világítással 144 órás használati időt ígér, a telepek állapotáról pedig az F1-F4 gombok felett található töltöttségjelző tájékoztat. Természetesen a kábeles üzemmód, az állítható dőlésszög és csúszásgátló tappancsok sem hiányoznak, és a dobozban van egy toldat a vevőegységhez, továbbá egy grátisz USB Type-C/Type-A adapter is.

Az ötgombos ROG Keris (Wired) egeret jobbkezes használatra tervezték, és a 116 mm hosszú, 68 mm széles és 39 mm magas, 62 grammot nyomó beviteli eszköz belsejében 16 000 cpi-ig skálázódó, 400 ips-es (10,16 m/s-os perfect control), 50 g-s PixArt PMW 3389 szenzor dolgozik, aminek a jelen iterációjában csak 4900 cpi felett aktiválódik a smoothing regisztere. A finoman szemcsés PBT műanyagból készült fő klikkek alatt előválogatott ROG 70M kapcsolók dolgoznak a márkára jellemző gyorscserés foglalatokban, így esetleges cseréjükhöz nincs szükség forrasztópákára. Tartozékként egy szett (japán) Omron D2F-01F switch-et mellékelnek a csomaghoz, és arra úgyszintén gondoltak, hogy szétszedésekor ne kelljen lemészárolni a kellemesen vaskos, lekerekített peremű, virgin grade PTFE talpakat, ugyanis a cpi-váltót is hordozó hason dedikált szervizfuratokban pihennek a csavarok.

ASUS ROG Keris (Wired)
ASUS ROG Keris (Wired) [+]

Persze a homogén fénnyekkel szolgáló RGB LED-ek sem hiányoznak, amelyek a barázdázott görgőről és a tenyértámaszon lévő ROG logóról köszönnek vissza. Az emelgetést az oldalak elülső részén enyhe textúrázás segíti, a kábelkötegelővel és ferritgyönggyel megspékelt paracord kábel pedig kellően hajlékony. A vállalat elsősorban karmos és ujjbegyes fogásokhoz javasolja egerét, de a kisebb kezű egyének tenyeresen is jó eséllyel komfortosan terelgethetik az alátéten. Aki kényelmesnek találja a Keris formáját, az jól járhat vele, ha a tudásához mérten viszonylag mérsékelt árát is figyelembe vesszük.

Ennek az aszimmetrikus kurzorkergetőnek akad egy 2,4 GHz-et, Bluetooth 5.1-et és vezetékes üzemet egyaránt tudó testvére, amit ROG Keris Wireless néven találhatunk meg az üzletek polcain. A 116 mm hosszú, 62 mm széles és 39 mm magas, 79 grammos egér mellkasában egy 400 ips-os és 40 g-s, újfent 16 000 cpi-s PixArt PAW 3335 szív kalapál, és aki az oldalgombok feketéjét túlságosan monotonnak véli, extraként két pirosra festett példányt halászhat elő a kartonból. Többi specifikációja egyezik vezetékes rokonáéval.

ASUS ROG Keris Wireless
ASUS ROG Keris Wireless [+]

A gyorstölthető, 500 mAh-s akku – kikapcsolt fényekkel – legfeljebb 78 órán át láthatja el energiával az ASUS apparátusát (Bluetooth-szal körülbelül 110 óráig), töltése pedig egy 2 méter hosszú, Type-C/Type-A parakábellel végezhető el. A pöttömnyi adóvevő tárolására egy kis bemélyedést alakítottak ki az alsó burkolati elemen, ami a háromállású módválasztónak, a cpi-váltónak és a Bluetooth párosító gombnak (továbbá a 100 százalékos PTFE papucsoknak és a szenzorgyűrűnek) is otthont ad.

Ha egy fürge, M.2-es külső SSD-vel szeretnénk gyarapítani az arzenálunkat, az ASUS-nak erre úgyszintén van megoldása. Az 500 GB-os, ROG Strix Arion S500 névre keresztelt, fémházas tárhely NVMe protokollt és USB 3.2 Gen2 Type-C csatolót használ, és szekvenciális lemezműveletek terén maximum 1050 MB/s-ot várhatunk tőle. Az Aura Sync-es fényjátékkal feldobott alumíniumborítás mélyén megbújó, 1,5 mm vastagságú hővezető paddal megtámogatott adattár DRAM pufferrel és SLC gyorsítótárazással büszkélkedhet.

ASUS ROG Strix Arion S500
ASUS ROG Strix Arion S500 [+]

A 256 bites AES titkosításra képes csöppség mellé jár egy NTI Backup Now EZ szoftver, a monitorozási funkciók pedig a ROG SSD Dashboard alkalmazással érhetőek el. A 124,57 mm hosszú, 47,76 mm széles és 10,85 mm magas, 107 grammos külső SSD windowsos PC-k mellett Apple, Android, Chrome OS-t futtató eszközökkel és újgenerációs konzolokkal ugyancsak használható.

Online játékhoz megszokott kellék a headset, amiből egy füldebugós verzió a ROG Cetra II. A 7.1-es virtuális térhangzást ígérő, 9,4 mm-es neodímium sugárzókkal operáló, 32 ohm impedanciájú, aktív zajszűrős füles a 20-tól 40 000 Hz-ig terjedő frekvenciaválasz-tartományban érzi jól magát, és -40 dB-es érzékenységű mikrofonja az 50 és 10 000 Hz közti hangok továbbítását teszi lehetővé.

ASUS ROG Cetra II
ASUS ROG Cetra II [+]

Az 1,25 méter hosszúságú, kezelőpanellel ellátott zsinór végén USB Type-C konnektor található, és a mindössze 30 grammos termékhez hordozótokot, kábelcsíptetőt, három, különböző méretű szilikonharangot, ugyanennyi külső fülillesztéket és egy pár habszivacs belső illesztéket mellékelnek. Talán senkit sem ér meglepetésként, hogy a karcálló, fémből lévő készülékházakra egy csipetnyi Aura Sync RGB világítás is került a ROG logó formájában.

ASUS ROG Cetra II Core
ASUS ROG Cetra II Core [+]

A ROG Cetra II Core headset egy egyszerűbb modell, 3,5 mm-es jack dugóval, aktív zajszűrés és fények nélkül. A 18 grammos eszköz mikrofonját a vezetéken helyezték el, és az eszköz specifikációi a hangok terén egyeznek a Cetra II-ével. A dobozban felhalmozott extrák közé a fentebb felsorolt kiegészítők mellett egy splitter kábelt is került, viszont a kábelcsipesz innen hiányzik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények