Az EVGA GTX 1080 Ti K|ngp|n VGA nyomába eredt a Colorful legújabb fejlesztése

Igaz, a kínaiak a hibrid hűtést is bevetik ehhez, de az eredmény látványos.

A kínai gyártó neve leginkább a hardveroldalakról lehet ismerős, hiszen a termékeik nem gyakran fordulnak meg Európában, pedig biztosan lenne igény a kissé különc cég termékeire. Most is egy ilyet pattintottak elő, a korábban már beharangozott iGame GTX 1080 Ti Kudant, ami a legerősebb gyárilag túlhajtott kártya akar lenni a mezőnyben. Erre pedig minden esélye megvan, ugyanis normál módban az NVIDIA referencia órajeleinek megfelelő beállítást használja, de a BIOS-t Turbo módra kapcsolva a teljesen egyedi NYÁK-ra ültetett, masszív VRM-mel és két darab 8 tűs PCIe tápcsatlakozóval megtámogatott GP102 GPU alapórajele 1657 MHz-re, Boost frekvenciája pedig 1748 MHz-ra ugrik, ami túltesz még az EVGA csúcskártyáján is. A memória órajelét viszont itt is érintetlenül hagyták.


[+]

A magas órajelek elérésében és a további tuningban segít az egyedi, úgymond hibrid hűtő. Ennek alapját egy méretes, hőcsövekkel megtűzdelt, három darab 92 milliméteres ventilátorral felszerelt léghűtés adja, amit egy vízhűtő blokk egészít ki, amihez egy szivattyúval egybeépített külső radiátor is tartozik 120 milliméteres ventilátorral, ez pedig a teljes kártyát hűti, beleértve a VRM-et is. A levegős hűtőblokk élén egy LCD kijelző is helyet kapott, ami a szoftver nélküli monitorozást teszi lehetővé – megjeleníti a hőmérsékletet, a ventilátorok fordulatszámát és az órajeleket.


[+]

Értelemszerűen egy ilyen hűtés nem kevés helyet foglal el, a kártya házba helyezéséhez három slotot kell felszabadítani és ezen felül a radiátornak is helyet kell szorítani. Az ezzel járó méretes hátlapon két HDMI 2.0b, szintén egy pár DisplayPort 1.4 és egy DVI-D csatakozó kapott helyet, valamint itt található a BIOS Turbo módjának aktiválógombja is.


[+]

A Colorful kártyája Japánban már kapható, és nem olcsó, ugyanis 1399 dollárt kérnek érte, ami 400 dollárral több, mint az EVGA GeForce GTX 1080 Ti K|ngp|n Edition.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés