CM Storm Xornet II: még jobb lesz a gyártó megfizethető gamer egere

2011-ben, napra pontosan majd négy évvel ezelőtt jelent meg a Cooler Master játékos divíziójának számító CM Storm márkanév alatt a Xornet egér, ami akkoriban megfizethető árban kínált jó minőségű gamer egeret, mindenféle felesleges extra nélkül. A Xornet igen közkedvelt lett, olyannyira, hogy moddingversenyt is írtunk ki rá.


[+]

Most, négy év elteltével elkészült a második generáció, ami a már kitaposott ösvényen halad tovább. Ez felfogható úgy is, hogy a gyártó csak az aktuális igényekhez igazította az újdonságot. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy mérete és tömege alig változott (Xornet: 107 x 75 x 35 mm, 142 gramm; Xornet II: 105,4 x 76,6 x 37,2 mm, 132 gramm), és maradtak a jól megszokott, karmos fogáshoz kialakított külsőnél, illetve a már ismert gombkiosztásnál a hét gombbal egyetemben.

Apróbb dolgokat finomítottak, ilyen az oldalán található csúszásgátló bevonat, leszedték róla a nagy fehér Xornet feliratot, illetve a fehér CM Storm emblémát is fekete Cooler Master logó váltotta fel. Változott a görgő felülete, amivel most egy kis színt is visznek az összeállításba, ugyanis RGB LED háttérvilágítás lapul alatta, így a vásárlók testre szabhatják a színét.


[+]

A továbbra is USB-n kapcsolódó digitális rágcsáló nagyobb újításait belül kell keresni. Lelkét továbbra is az Avago optikai szenzor adja, de immár a 3320-as modell, amely legfeljebb 3500 dpi-re képes, de természetesen ez három lépésben 250-3500 dpi között tetszőlegesen, akár menet közben is állítható, az aktuális állásról pedig a görgő változó, de testre szabható színe ad tájékoztatást. Van természetesen belső memória (8 kB), állítható LOD (lift off distance), még jobb minőségű Omron kapcsolókkal szerelt programozható gombok, 1000 Hz-es frekvencia.

Mindezért a gyártó jelen állás szerint 29,9 eurót (~9400 forintot) kér, ami némileg magasabb, mint amennyiért jelenleg az első generációt kapni (~6000 forint), de a piacra érkezés után ez még alakulhat. A CM Storm Xornet II szállítása már megkezdődött.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés