Hirdetés

Briliánsan zöld Philips monitor

A Philips elkötelezett híve a zöld mozgalomnak, így bemutatták a Brilliance 225B2 névre keresztelt monitort, mely rengeteg olyan technológiát támogat, ami csökenti a működéshez szükséges energiát. A PowerSensor egy egyszerű érzékelő, mely képes a felhasználó közelségét megállapítani. Amennyiben a számítógép nincs használatban a monitor fényereje lecsökken. Természetesen a beépített szenzor a munka folytatásakor minden paramétert helyreállít. A SmartPower technológia a háttérvilágítást vezérléséért felel, a megjelenített tartalomnak megfelelően. Az előbb említett funkcióknak hála a Philips terméke akár 12 wattal is beéri, ám ez az érték az abszolút minimum, tehát a megjelenített kép függvényében a fogyasztás csak nőhet.

Az EPEAT Arany minősítésű monitoron megtalálható egy ZeroWatt kapcsoló is, mely teljesen áramtalanítja a kijelzőt, ám Soft-Off mód 0,1 wattos fogyasztásra képes készenléti állapotban, ami már önmagában nagyszerű érték, így nem feltétlen szükséges a kikapcsolás. A 22 hüvelykes, TN panelre épülő megjelenítő natív felbontása 1680x1050 pixel, átlagos válaszideje pedig 5 ms. A termék 170 fokos vízszintes és 160 fokos függőleges betekintési szöggel, 250 cd/m²-es fényerővel és 500 000:1 dinamikus kontrasztaránnyal rendelkezik.

A Brilliance 225B2-t két darab 1,5 wattos hangszóróval is felszerelték a tervezők, továbbá két USB 2.0-s portnak is sikerül helyet szorítani. A D-Sub és DVI bemenetekkel rendelkező monitor további funkciója, hogy a magassága 7 cm erejéig állítható. A Philips júniusban kezdi meg a kijelző forgalmazását, az árcédula 237 euró lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés