Hirdetés

Az otthoni irodisták álma lehet az ASUS új monitora

A 27 hüvelykes, IPS panellel szerelt kijelzőn az állítható állvány mellett a beépített webkamera és mikrofon jelenti a cseresznyét a tejszínhab tetején.

Bizonyára sokaknak ismerős a szituáció, amikor váratlanul ér minket egy hívás az otthoni munkavégzéshez kapcsolódóan, de valamilyen okból kifolyólag üzemen kívül vannak az ehhez szükséges perifériák, a mikrofon, a webkamera és a hangszóró. Egy notebook esetében persze ilyen gond nincs, hiszen minden ilyesmi beépítésre kerül, asztali számítógépnél viszont ez mind egy-egy külön eszközt jelent, de szerencsére már léteznek olyan monitorok, amelyekben ezeket mind megtalálhatjuk.


[+]

Ilyen az ASUS legújabb modellje, a 27 hüvelykes BE279QSK is, amibe egy 250 nites fényerőre képes, 1000:1 tipikus kontrasztarányú, Full HD felbontású panel került, amelynek képfrissítési rátája 60 Hz, GtG válaszideje pedig 5 ezredmásodperc. Ezek a specifikációk persze rengeteg más monitorra igazak, sőt, a két 2 W-os teljesítményű sztereó hangszóró sem számít ritkaságnak, a 2 megapixeles felbontású, zajszűrős mikrofonnal is ellátott beépített webkamera azonban valamennyire kiemeli az ASUS újdonságát a hasonló kategóriájú megjelenítők köréből. A rögzített hang- és képanyag minőségét tekintve persze valószínűleg nem kell csúcsminőségre számítanunk, de még mindig jobb, mintha épp nem lenne kéznél semmi.


[+]

A monitor hátoldalán DisplayPort 1.2, HDMI 1.4 és jack bemeneteket, illetve utóbbiból egy kimenetet is találunk, de vannak itt még VESA 100 furatok is arra az esetre, ha az állítható magasságú, dönthető, forgatható és pivot módra is képes gyári állvány helyett inkább saját konzolt használnánk. Az ASUS BE279QSK ára és piacra kerülésének időpontja egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés