1000 Hz fölé kúszik az ASUS legújabb, ultrakönnyű egere

A Keris széria kapott egy 4K/8K-kompatibilitással rendelkező, jócskán 60 gramm alá fogyott képviselőt.

Az ASUS az utóbbi időben egyre komolyabban veszi az egerek szegmensét, és ezt látszik alátámasztani legfrissebb modellje is, a perforációk nélkül 54 grammot nyomó, vezeték nélküli ROG Keris II Ace, amelyet a szigorúan jobbkezes megoldást keresők asztalaira szántak.


[+]

A 121 mm hosszú, 67 mm széles, illetve 42 mm magas, ötgombos rágcsáló burkolata alatt egy 100-tól a teljesen értelmetlen 42 000 cpi-ig skálázódó, 750 ips-os/50 g-s ROG AimPoint Pro érzékelő dolgozik, ami – a megadott perfect controlból kiindulva – talán egy PixArt PAW 3950 variáns lehet, mindenesetre a cpi-deviációt 1 százalékon belül tartja. Az enyhén kontúros, PBT műanyagból lévő (tenyértámaszról leválasztott) főklikkek "100 millió kattintásos" ROG optomechanikus kapcsolókat aktuálnak, miközben a görgő Aura Sync-es fényárban úszik.


[+]

Az oldalakon textúrázás segíti az emelést/repozicionálást, és a célgéppel történő kommunikáció a cég fejlesztett, 2,4 GHz-es ROG SpeedNova rádiójával, 5.1-es Bluetooth interfésszel vagy a 2 méteres, USB Type-C/Type-A fajtájú ROG parakébellel egyaránt megvalósulhat. Az USB frissítési ráta a termékhez mellékelt ROG Polling Rate Booster közreműködésével 4000 Hz-ig tornászható fel, azonban a madzagot belecsatlakoztatva a 8000 Hz sem álom többé.

ASUS ROG Polling Rate Booster
ASUS ROG Polling Rate Booster [+]

A ROG Omni Receiver vevőegység egyszerre két – a technológiát támogató – perifériát képes kezelni, míg a beépített akkumulátor rádiófrekvenciával legfeljebb 107, Bluetooth mellett pedig 134 óráig bírhatja szuflával. A dongle részére tárolórekeszt viselő hason lekerekített peremű, virgin grade PTFE talpak találhatók a szenzorgyűrű társaságában, és sokak örömére a felbontást, polling rate-et, valamint LoD-ot a fizikai gombkombinációkkal módosíthatjuk, az Armory Crate szoftver telepítését mellőzve.


[+]

A feketében és fehérben választható, (nettó) 160 dollárt kóstáló kurzorterelőhöz a ROG Polling Rate Boosteren felül egy toldóadaptert, egy grip tape szettet, két pakk extra tappancsot, továbbá egy ROG matricát adnak pluszban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés