Apró, de erős gépekkel újít a Zotac

A Zotac az elmúlt években komoly hírnevet szerzett a ZBOX termékcsaláddal, amelynek most érkezett két új tagja. Mindkét esetben alapfelszereltség a két darab Gigabit Ethernet és az IEEE 802.11b/g/n/ac-s Wi-Fi, továbbá nem hiányzik a Bluetooth 4.0 és a kártyaolvasó sem. Az aljzatok tekintetében a vállalat négy darab 3.0-s USB porttal kedveskedik, illetve a csomagok része a külső tápegység. Az operációs rendszerről azonban a felhasználónak kell gondoskodnia.

Rátérve az eltérő tulajdonságokra a ZBOX CI521 nano a megszokott 12,7 x 12,7 x 4,5 cm-es házat használja, amelyben egy Core M 5Y10c processzor dolgozik. A lapka kétmagos és 0,8 GHz-en ketyeg, de a turbó órajele már 2 GHz, a Gen8-as architektúrát alkalmazó IGP-je pedig a HD Graphics 5300-as jelzést viseli. A 8 GB-nyi LPDDR3 szabványú, 1600 MHz-es órajelen üzemelő memória rajta van magán az alaplapon. Az M.2 szabványú vagy a 2,5 hüvelykes 6 Gbps-os SATA meghajtót már a felhasználónak kell beszerezni, hacsak nem érdeklődik a Plus jelzésű kivitel után, amely tartalmaz egy 60 GB-os M.2 SSD-t.

Zotac ZBOX CI521 nano
Zotac ZBOX CI521 nano

A ZBOX CI521 nano passzív hűtéssel rendelkezik, továbbá a kijelzőkre vonatkozóan egy DisplayPort és egy HDMI interfész áll rendelkezésre.

A ZBOX MA760 már egy gyorsabb és nagyobb megoldás, amely természetesen többet is fogyaszt, így aktív hűtést igényel. Ebben a termékben egy AMD FX-7600P APU van, amely négy darab processzormagot rejt. Ezek 2,7 GHz-en dolgoznak, de a turbó órajel már 3,6 GHz. A lapka egy GCN architektúrára épülő Radeon R7 jelzésű IGP-t kapott 512 darab shader részelemmel. A DDR3L vagy DDR3 szabványú rendszermemóriát két darab SO-DIMM csatoló várja, míg a 2,5 hüvelykes adattároló 6 Gbps-os SATA interfészre köthető. Persze a Plus kivitel ezúttal is választható, amely előre beszerelt 4 GB-nyi memóriát kínál 500 GB-os HDD-vel.

Zotac ZBOX MA760
Zotac ZBOX MA760

A 18,8 x 18,8 x 5,1 cm-es ZBOX MA760 különlegessége, hogy négy darab DisplayPort interfésszel rendelkezik és mindegyik képes egy kijelző meghajtására, akár kijelzőnként független nyolccsatornás hangátvitel mellett.

A Zotac az új ZBOX-ok forgalmazását a következő hónapban kezdi meg. Hivatalosan a következő héten esedékes Computexen mutatkoznak be, és valószínűleg akkor az áruk is kiderül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés