Adattárolók ezüstben és feketében

A Plextor elsősorban nem az adattárolóiról, hanem az optikai meghajtóiról ismert, de az SSD-k piaca egyre vonzóbb, így ők is beszálltak. A vállalat első ilyen készülékei 64 és 128 GB-os tárkapacitással érkeznek. A PX-64M1S és PX-128M1S típusjelzésű újdonságok MLC NAND flash lapkákra épülnek, és 1,5 millió órás MTBF értéket ad meg rájuk a gyártó. A 2,5 colos meghajtók olvasási és írási sebességének maximuma 110, illetve 65 MB/s, és 3 Gbps-os SATA porton keresztül kapcsolódhatnak a számítógéphez. Jár hozzájuk az Acronis True Image szoftver is.

Plextor PX-64M1S
Plextor PX-64M1S

Azért a vállalat az innováció mellett a gyökerekhez is ragaszkodik, így egy új külső DVD-írót is bejelentettek. A PX-880UE nevű készüléket USB 2.0 és eSATA csatlakozóval is felszerelték, és maximum 24-szeres sebességgel képes megírni a lemezeket. Az SSD-k és a DVD-író áráról még nincs információ, az azonban biztos, hogy még valamikor a tavasz elején megjelennek.

A Verbatim a hagyományos merevlemezekhez fordult, viszont azokból a picikhez. A Titan XS széria modelljei a világ jelenlegi legkisebb 2,5 colos külső HDD-i, így könnyen belecsúsztathatók akár egy zsebbe vagy az aktatáska egyik kisebb rekeszébe. A termékcsalád tagjai 320, 500 és 640 GB-os tárkapacitással lesznek elérhetők, méghozzá 100, 130, illetve 160 dolláros áron. Az egyszerű, fekete dizájn és a gumiburkolat nem figyelemfelkeltő, kívülre csak egy USB csatlakozó jutott, így a februárban megjelenő meghajtók nyugodtan tárolhatók az íróasztal közepén, senki nem fogja bántani őket, hiszen külsőre is, méretre is könnyen összetéveszthetők egy zsebszámológéppel.

Verbatim Titan XS
Verbatim Titan XS

Kicsivel nagyobb méretben, de különféle extrákkal várhatók három termékcsalád új modelljei. A 250, 320, 500, illetve 640 GB tárkapacitású meghajtók olyan plusz szolgáltatásokkal rendelkeznek, amelyek a napi használat során segíthetnek. A CLON szériás külső mervlemezek meglehetősen strapabírók, ellenállnak a karcoknak és kisebb ütődéseknek, így nem kell őket félteni hordozás közben. A MyClone sorozatba tartozó készülékek
a szokásosnál gyorsabb adatátvitel kínálnak az USB 2.0 porton keresztül, és archiváló szoftverrel érkeznek, míg az InSight termékcsalád külső merevlemezeit LCD-vel szerelték fel, ahol leolvashatók a legfontosabb információk, illetve jelszóval titkosíthatók is. Ezek a modellek szintén februárra várhatók.

Verbatim Titan XS
Verbatim Titan XS

Az Intel az előbb említett gyártókkal ellentétben nem jelentkezett új modellel, viszont érdekes hírről számolt be. A vállalat még a 2010-es év folyamán átállhat az új gyártástechnológiára a jelenlegi 34 nm-esről, ennek köszönhetően még nagyobb kapacitású és olcsóbb SSD meghajtókra lehet tőlük számítani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés