23 centiről vetít 80 hüvelykes képet a Hitachi CP-A300NJ projektor

Bár a Hitachi elsősorban üzleti felhasználókat, vállalatokat, oktatási intézményeket célzott meg két új projektorával, azért az otthoni filmnézés hívei számára is érdekes lehet. A CP-A300NJ mellett ugyanis a boltokba kerül a CP-A250NJ változat is, amely csak maximális fényerejében különbözik társától: míg az előbbi 3000 ANSI Lumennel operál, addig a másodiknál be kell érni 2500 ANSI Lumennel.

Hitachi CP-A300NJ
Hitachi CP-A300NJ

A modellek maximum 1366x768 képpont megjelenítésére képesek, és ultra rövid a vetítési távolsággal dolgoznak; 23 centiméterről már módot adnak 80 hüvelyk átlójú kép létrehozására, ami elsősorban kis termekben, vagy hátulról vetítés esetén lehet hasznos. Sőt akár az is megoldható, hogy a falra szerelve lefelé vagy felfelé vetítsenek egy ugyanoda felállított vászonra. Amennyiben a felület nem egyenletes, vagy valamilyen oknál fogva torz lenne a végeredmény, akkor az a Corner Fit funkció segítségével orvosolható, hiszen ez  bizonyos korlátok között lehetővé teszi a kép nyújtását, illetve döntését.

Rendelkeznek egy integrált tíz wattos mono hangszóróval, de természetesen külső audio rendszer is csatlakoztatható hozzájuk, épp úgy, mint egy mikrofon. Mindkettőn helyet kapott egy-egy HDMI csatlakozó, amely a projektorok között még ma sem számít teljesen elterjedtnek. A 3LCD technológiára épülő készülékek rendelkeznek beépített sablonokkal, (vonalak, négyzethálók stb.), ami a prezentációk megtartásánál lehetnek az előadó segítségére. A felhasználónak csak ki kell választania, hogy milyen alapábrát kíván, és így máris sokkal egyszerűbbé válik a különféle grafikonok felrajzolása. A csupán 3,8 kilogramm tömegű modellek áráról a Hitachi nem szolgált információval, azt azonban lehet tudni, hogy lámpacsere esetén az új alkatrészért körülbelül 380 dollárt kell fizetni, tehát ennél biztos magasabb lesz a végösszeg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés