A sokadik NAS-ek érkeznek a LaCie műhelyéből

Immáron sokadik hálózati adattárolóját (Network Attached Storage, NAS) mutatja be a külső merevlemezeivel és optikai egységeivel ismertté vált LaCie. A novemberben megjelenő 2big Network termékcsalád kezdetben három változatból áll majd, mindegyikük két merevlemezt tartalmaz, a legnagyobb kapacitású modell pedig maximum 2 terabájtnyi tárhelyet biztosít a kliensek számára.

A kisirodai környezetbe szánt 2big Network NAS-ek Gigabit Ethernet kapcsolattal csatlakoznak a hálózatra, helyi fájlmegosztó, adatmentő, valamint FTP-szerverként is üzemelhetnek, miközben az egység két merevlemeze a nagyobb adatbiztonság érdekében RAID 1 tömbbe is összekapcsolható (SAFE üzemmód), vagy kapacitásuk mérsékelt biztonság árán összeadható (FAST üzemmód – ez leginkább a JBOD tömbnek felel meg).

A két USB 2.0 kapuval is rendelkező, 400 MHz-es CPU-val és DDR2 memóriával felvértezett LaCie 2big Network adattárolók a szokásos módon, webböngészőből vagy a LaCie saját alkalmazása által (LaCie Ethernet Agent) paraméterezhetők, az egységekhez jár továbbá az alapvető adatmentési feladatot ellátó LaCie 1-Click alkalmazás.

A gyártó 1, 1,5 és 2 terabájt kapacitással kínálja 2big Network külső adattárolóit, melyekhez novemberben juthatnak hozzá a vásárlók, rendre 410, 620 és 940 dolláros fogyasztói áron. A LaCie 3 év jótállást vállal az új NAS-ekre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LaCie

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés