Gyorsuló hálózati adattár LaCie köntösben

Hirdetés

A különböző hordozható adattároló-megoldásairól ismert LaCie bejelentette legújabb hálózati merevlemezeit, mely egy már piacon lévő termékcsalád közvetlen utódjaként lát napvilágot a napokban. Az otthoni környezetbe és kisebb irodák számára fejlesztett Ethernet Disk mini a szokásos koreográfiának megfelelően a hálózatba kötött számítógépek számára osztja meg a merevlemezén tárolt adatokat – az új modellcsalád ugyanakkor lényegesen gyorsabban képes kiszolgálni a kliensek kéréseit, mint az elődök.

A TCP/IP, SMB/CIFS, AppleTalk/AFP v3.1, FTP valamint HTTP protokollokkal kompatibilis LaCie Ethernet Disk mini hálózati tárolók mostantól Gigabit Ethernet interfészen keresztül kommunikálnak, így a hálózati forgalom sávszélessége lényegesen kibővült a korábbi Fast Ethernet megoldáshoz képest. Az új külső adattárolók gyorsabb processzort, valamint fürge, 7200 fordulat/perces motorral szerelt merevlemezt tartalmaznak, a háttértárak kapacitása a beépített HDD befogadóképességétől függően 250, 320 vagy 500 GB lehet. A LaCie Ethernet Disk mini egy USB 2.0 kapuval is rendelkezik, így a rajta tárolt adatokat hálózati összeköttetés nélkül is elérheti egy számítógép. A külső egységen egy további USB portot is elhelyeztek a tervezők, melyhez bármilyen kiegészítő USB-s háttértár, adott esetben akár digitális fényképezőgép is csatlakoztatható.

A LaCie megújult Ethernet Disk mini hálózati merevlemezei napokon belül a boltok polcaira kerülhetnek, fogyasztói áruk Európában rendre 219, 259 és 379 euró (250, 320 és 500 GB kapacitással).

  • Kapcsolódó cégek:
  • LaCie

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés