2019. augusztus 20., kedd

A jövő távirányítója

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A Genos Cyclops névre hallgató kütyüje forradalmasíthatja a szegmenst.

Az már régi dolog, hogy a gyártók próbálják megalkotni a tökéletes távirányítót, amely ugyanúgy használható tévéhez, mint a házimozi-rendszerekhez, Blu-ray lejátszókhoz vagy egyéb perifériákhoz. Eddig tulajdonképpen egész jól ellátták a feladatukat, de az új idők kihívásaihoz, a net és a szórakoztatóelektronika minden korábbinál szorosabb összefonódásához ezek már kevesek lesznek.

Első pillantásra gondolhatnánk azt, hogy a Genos Cyclops nevű távirányító prototípusa egy a számtalan furcsa találmány közül, amely majd úgyis az asztalfiókban végzi. Azonban, ha megnézzük, hogy kik is állnak a vállalat mögött, rájöhetünk, hogy érdemes azért odafigyelni az eszközre. A cég alapítói között megtalálható Rob Shambro, a Savvis, illetve az iLabs egyik alapítója, Mike West az IBM korábbi technológiai vezetője, illetve Kevin Bachus, a Microsoft Xbox egyik megálmodója.

Genos Cyclops
Genos Cyclops

A Cyclops meglehetősen jól néz ki, és láthatóan mindkét kézzel egyszerre lehet majd használni, tehát leginkább egy billentyűzet és egy távirányító hibridjének nevezhetjük. Erre szükség is lesz, hiszen például a netes tartalmak tévés megjelenítése során igen jól jönne egy klaviatúra, hiszen a jövőben sűrűn előfordulhat, hogy a videomegosztókon keresünk valami tartalmat, vagy esetleg ki akarjuk majd használni a TV és a Skype összeházasításában rejlő lehetőségeket.

A vállalat közleménye szerint a készülék remekül bírja a strapát, pedig mostoha körülmények között tesztelik. Állítólag lesz olyan verziója is, amelyet a konzolgépek tulajdonosainak igényeihez optimalizáltak, de egyelőre még semmi sem biztos. Tehát nem lehet tudni, hogy mikor kerül piacra a készülék, és mennyibe fog kerülni.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.