760MPX: drága hús, sűrű lé?..

A legtöbben ettől a chipsettől várják az áttörést, már ami az AMD és több-procis rendszerek ügyét illeti, tehát a 760MPX fontossága vitán felüli. Épp ezért mi is nyomon követjük a sorsát, amelynek legújabb állomása már a piaci bevezetés, mint olyan, hiszen az első, köré épülő lapok már kezdenek feltünedezni a japán boltok polcain.

A legelső fogható board az ASUS megoldása, azonban az A7M266-D egyelőre igencsak drágán kelleti magát, és ez nem feltétlen a japán piac drágábbságából adódik. Részben persze az is benne kell legyen, de a lap több mint 70e ft-os ára mindenképp elgondolkodtató.

Már csak azért is, mert ennyi pénzért elvileg a Tyan Tiger MP, tehát még a régi, 760MP set köré épített Tyan mobo is fogható (sőt!..), amelybe akár két mezei Duron is pakolható, míg az ASUS lapja csak Athlon/Duron MP procikkal hajlandó működni. Ez utóbbi amúgy még meg sem jelent.

A lényeg: ha a 760MPX-es lapok árai nem süllyednek "piackomformabb" szintere, a platform sikere megtorpanhat, jelen esetben még azelőtt, hogy egyáltalán nagyon elrugaszkodott volna..

Az első lapok megjelenése azonban még csak nagyon a kezdet, azaz talán már így is túl messzire mentünk.

Végezetül még egy bejelentés: a hírek szerint a jövő év elején az EpoX is előrukkol 760MPX-es lappal (EPoX M762A), amely lap ráadásul feltehetőleg az olcsóbbak közt tartható majd számon, hiszen semmi bónusz hardver nem lesz rajta, egy 10/100-as hálókártyán felül..

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés