Energia- és kellékanyagtakarékos beállításokkal jön a Brother DCP-9055CDN

A fekete-fehér külsőbe öltöztetett Brother a DCP-9055CDN multifunkciós készüléket irodai használatra, 10 fős munkacsoportok számára fejlesztette ki a gyártó, mely vezetékes hálózati vezérlőjének segítségével a helyi hálózaton is használható és USB port is helyet kapott rajta.

Nyomtatni maximum 2400x600 dpi felbontásban tud, a lézeres nyomtatómű színes és monokróm nyomtatási sebessége egyaránt 24 lap/perc. Természetesen az automatikus kétoldalas nyomtatást használva ez az idő hosszabb, ugyanakkor a papírhasználat mérsékelhető. Az opcionális nagytöltetű tonerekkel 4000 fekete és 3500 színes oldal kinyomtatására van lehetőség. A készülékben különálló toner- és dobegység található, így az elhasznált kellékanyagok cseréjekor nem szükséges a teljes szett cseréje. Alapesetben 250 lapos normál papírtálca jár a készülékhez, ez kiegészíthető 500 lapos opcionális tálcával, a papírkezelést pedig az 50 lapos többfunkciós tálca és a 35 lapos automatikus dokumentum adagoló (ADF) teszi könnyebbé.


[+]

A készülék funkciói között megtalálható az N az 1-ben nyomtatás, amivel 2, 4, 9, 16 vagy  25 oldalt lehet egy A4-es oldalra tömöríteni, valamint az élőfej és élőláb, illetve vízjel nyomtatás, amellyel különböző szövegek, dátumok vagy felhasználói azonosító is nyomtatható a dokumentumokra. A poszternyomtatás funkcióval 4, 9, 16 vagy 25 oldalra osztható el egy egyoldalas dokumentum. A5 méretű brosúrák nyomtatására is van lehetőség az erre szolgáló funkció és az automata duplex mód használatával. Külön beállítást kapott a 2 az 1-ben igazolványmásolás funkció, amellyel a készülék egy oldalra másolja az igazolványok mindkét oldalát, és csak akkor készíti el a nyomatot, amikor a két oldal beolvasása megtörtént. Beépítésre került egy síkágyas színes szkenner is, amivel akár 19200x19200 dpi-s (interpolált) felbontásban is történhet a szkennelés.

A készülék vezérlését a ötsoros, 22 karakteres LCD kijelző és funkcionális vezérlőpanel segíti. A felhasználók jogosultságai a Secure Function Lock, azaz „Biztonsági zár” funkció beállításaival szabályozhatók, ezzel előre meghatározható a havi monokróm és színes nyomtatás mennyisége is. A nyomtatóra küldött dokumentumok biztonságos kezelése, az SSL titkosítás és a „Biztonságos nyomtatás” (Be Safe funkció) PIN kódos védelem is megoldott.

A BRAdmin Professional alkalmazással a hálózaton lévő összes eszköz kezelése központilag és távolról is vezérelhető, a BRAdmin Light nyomtató szerver-menedzsment rendszer Windows és Mac OS X operációs rendszerekkel alkalmazható. A nyomtatópark kezelésében a webes menedzsment is megoldást kínál, azaz webböngésző használatával érhető el a készülék teljes körű kezelése.
A szoftverek segítségével távolról elvégezhetők a beállítások és felhasználói korlátozások, illetve tájékoztatás is kérhető az eszközök állapotáról.

A DCP-9055CDN “Energy Star” és a “Der Blaue Engel” környezetvédelmi termékcímkékkel rendelkezik, a készülék TEC értéke (tipikus energiafogyasztása) 1,76 kWh/hét, a Deep Sleep (mélyalvó) funkcióban pedig 1,2W áramot fogyaszt csupán. A készülék ajánlott bruttó fogyasztói ára 162 900 Ft 2 év garanciával, amely a gyártó weboldalán történő regisztrációval 2+1 évre terjeszthető ki.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés